Motivul pentru care Ponta nu-l schimbă pe Pricopie de la Educație

Cristian Blănuţă, 19 septembrie 2014, Ora 15:53

  • print
  • |
motivul-pentru-care-ponta-nu-l-schimba-pe-pricopie-de-la-educatie-43406-1.jpg

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, vineri, într-un interviu, dacă se gândeşte să-l schimbe din funcţie pe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ca urmare a scandalului manualelor.

Ponta a răspuns că poate să o facă, dar că acest fapt nu va rezolva şi problema.

"Pot să-l schimb, dar nu-mi rezolvă problema", a răspuns Ponta unei întrebări adresate de jurnaliştii de la Adevarul.live.

El a arătat că problema reală ţine de faptul că de 11 ani nu s-au mai făcut manuale.

"Ce învăţa cel din 2003 învaţă şi cel din 2014. Lumea s-a schimbat foarte mult în aceşti 10-11 ani. Părinţii, profesorii au spus «Hai, faceţi odată manuale». L-am chemat pe domnul Pricopie - asta anul trecut - şi l-am întrebat: «Domnule, de ce nu facem manuale noi?». Şi mi-a zis că de fiecare dată - că au fost mulţi miniştri care au încercat în aceşti zece ani - lobby-ul editorilor de manuale e atât de puternic încât fiecare a zis «Lasă, că o las pentru la anul». Eu i-am spus anul trecut «Domnule, uite, nu o mai lăsăm pentru la anul. Fă-o anul ăsta, o să se supere, o să fie scandal». Nu mi-am imaginat că din februarie, când a început procedura, o să ajungem în campania electorală", a spus Ponta.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou