Nursultan Nazarbaev, a cincea oară preşedinte al Kazahstanului cu 97% din voturi

Ziarul Atac, 27 aprilie 2015, Ora 08:35

  • print
  • |
nursultan-nazarbaev-a-cincea-oara-presedinte-al-kazahstanului-cu-97-din-voturi-46384-1.jpg

Preşedintele în exerciţiu al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a fost reales duminică pentru a cincea oară, cu 97,5 la sută din voturi, în urma unui scrutin anticipat, relatează Le Figaro, în pagina electronică.

"Nursultan Nazarbaev a obţinut 97,5 la sută" din voturi, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Democratic şi publicat la încheierea votului.

Nursultan Nazarbaev i-a depășit ușor pe așa-zișii săi rivali, Abelgazi Kusainov și Turgun Syzdykov, amândoi politicieni declarați pro-guvernamentali, care au adunat doar 0,63, respectiv 1,87% din voturi.

Opoziția nu a prezentat un candidat la acest scrutin. Organizațiile care militează pentru democrație și drepturile omului acuză de altfel autoritățile de la Astana că reprimă în mod sistematic opoziția, notează BBC.

Alegerile ar fi trebuit să aibă loc în 2016. Nazarbaev, în vârstă de 74 de ani, a cerut însă alegeri anticipate, un pas menit să oprească orice dezbatere despre un posibil succesor, potrivit BBC.

Președintele a promis stabilitate economică și socială în țara care deține importante resurse de hidrocarburi.

Nursultan Nazarbaev, în vârstă de 75 de ani, conduce Kazahstanul fără o opoziţie reală încă înainte de dobândirea independenţei, odată cu destrămarea Uniunii Sovietice în 1991.

Ales președinte pentru prima dată în 1991, când a fost singurul candidat, Nursultan Nazarbaev (74 ani) a fost reales de atunci de trei ori - în 1999, 2005 și 2011, cu scoruri spectaculoase de peste 80% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale. Observatorii internaționali nu au recunoscut însă aceste alegeri, apreciind că modul lor de desfășurare nu a fost liber și corect, potrivit Agerpres.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou