"Parcă ar fi primit ordin pe unitate sa pară mai proști ca premierul Ciucă"! Ludovic Orban atac la Guvern

Anca Bratu, 26 ianuarie 2023, Ora 10:24

  • print
  • |
parca-ar-fi-primit-ordin-pe-unitate-si-para-mai-pro-ti-ca-premierul-ciuca-ludovic-orban-atac-la-guvern-47344-1.jpg

Fostul premier Ludovic Orban a lansat vineri, 20 ianuarie, un atac la aproape jumătate din cabinetul condus de Nicolae Ciucă. El a acuzat „prestația lamentabilă" a miniștrilor și l-a întrebat pe președintele Klaus Iohannis dacă urmărește „cu atenție și îngrijorare" spectacolul politic pe care „l-a provocat".

„Parcă miniștrii ar fi primit «ordin de zi pe unitate» să pară mai proști ca Ciucă. Altfel este greu de explicat prestația lamentabilă a celor mai mulți miniștri din acest guvern", a scris Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, pe Facebook. El a caracterizat activitatea Guvernului condus de premierul Ciucă drept „nesimțire, agramatism, autosuficiență" și s-a referit concret la 8 miniștri, adică la aproape jumătate din Executiv. „Ministrul Justiției anunță în ianuarie decizia unei instanțe care urmează să dea verdictul în februarie", a spus Orban despre Cătălin Predoiu (PNL), care a declarat că soțul fostei șefe DIICOT a fost achitat, deși instanța se va pronunța abia în februarie, iar ulterior ministrul a precizat că are informația „din surse neoficiale".

Următorul ministru acuzat de Orban a fost Adrian Câciu (PSD): „Ministrul finanțelor dă o ordonanță care scapă OMV de plata suprataxei, după care dispare ca măgarul în ceață". Nici Lucian Bode (PNL) nu a scăpat de tirul fostului premier: „Ministrul de interne se străduiește în fiecare săptămână să împingă penibilul situației în care se află din cauza plagiatului comis până la limita extremă".

De asemenea, Virgil Popescu (PNL) a fost și el criticat: „Ministrul energiei nu mai știe pe unde să își scoată cămașa după ce a bulversat complet sectorul energetic din România". Ligia Deca (neafiliată unui partid) a intrat și ea în vizorul lui Orban:

„Ministrul invizibil al educației, după ce anunțase cu surle și trâmbițe calendarul de adoptare a legilor educației, bagă cele două proiecte de lege la secret de stat". Alexandru Rafila (PSD) a fost următorul demnitar luat la țintă: „Ministrul sănătății ne arată că trăiește în altă lume, afirmând senin că nu există nicio problemă cu medicamentele contra virozei și gripei". Fostul lider al Partidului Național Liberal s-a referit și la Marius Budăi (PSD):

„Ministrul muncii se laudă că a depășit ultra-vehiculata cifră de 40% de creștere a punctului de pensie, deși promisiunea de creștere era pentru anul 2020, nu pentru anul 2023, omițând cu bună știință să spună că de la 1 ianuarie creșterea punctului de pensie a fost de doar 12,5%, creștere care scade puterea de cumpărare a pensiilor pe 2023 pentru că nu acoperă nici măcar rata anuală a inflației de peste 16%".

În final, liderul Forța Dreptei l-a criticat și pe Tanczos Barna (UDMR): „Ministrul mediului vrea să desființeze ROMSILVA, propunând o reorganizare care poate duce la haos în administrarea pădurilor și poate să dea frâu liber defrișărilor ilegale de păduri".

„Se adeverește încă o dată vorba înțeleaptă că «peștele de la cap se împute». Așa premier, așa guvern. Impostura, promiscuitatea morală, incompetența, nesimțirea, agramatismul, autosuficiența caracterizează activitatea acestui guvern submediocru", a punctat Orban, care i-a transmis un mesaj și președintelui României. „P.S. Urmăriți cu «atenție și îngrijorare» spectacolul politic imund pe care l-ați provocat, domnule Iohannis?", a încheiat Orban.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou