Best Dental

"Parcă ar fi primit ordin pe unitate sa pară mai proști ca premierul Ciucă"! Ludovic Orban atac la Guvern

Anca Bratu, 26 ianuarie 2023, Ora 10:24

  • print
  • |
parca-ar-fi-primit-ordin-pe-unitate-si-para-mai-pro-ti-ca-premierul-ciuca-ludovic-orban-atac-la-guvern-47344-1.jpg

Fostul premier Ludovic Orban a lansat vineri, 20 ianuarie, un atac la aproape jumătate din cabinetul condus de Nicolae Ciucă. El a acuzat „prestația lamentabilă" a miniștrilor și l-a întrebat pe președintele Klaus Iohannis dacă urmărește „cu atenție și îngrijorare" spectacolul politic pe care „l-a provocat".

„Parcă miniștrii ar fi primit «ordin de zi pe unitate» să pară mai proști ca Ciucă. Altfel este greu de explicat prestația lamentabilă a celor mai mulți miniștri din acest guvern", a scris Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, pe Facebook. El a caracterizat activitatea Guvernului condus de premierul Ciucă drept „nesimțire, agramatism, autosuficiență" și s-a referit concret la 8 miniștri, adică la aproape jumătate din Executiv. „Ministrul Justiției anunță în ianuarie decizia unei instanțe care urmează să dea verdictul în februarie", a spus Orban despre Cătălin Predoiu (PNL), care a declarat că soțul fostei șefe DIICOT a fost achitat, deși instanța se va pronunța abia în februarie, iar ulterior ministrul a precizat că are informația „din surse neoficiale".

Următorul ministru acuzat de Orban a fost Adrian Câciu (PSD): „Ministrul finanțelor dă o ordonanță care scapă OMV de plata suprataxei, după care dispare ca măgarul în ceață". Nici Lucian Bode (PNL) nu a scăpat de tirul fostului premier: „Ministrul de interne se străduiește în fiecare săptămână să împingă penibilul situației în care se află din cauza plagiatului comis până la limita extremă".

De asemenea, Virgil Popescu (PNL) a fost și el criticat: „Ministrul energiei nu mai știe pe unde să își scoată cămașa după ce a bulversat complet sectorul energetic din România". Ligia Deca (neafiliată unui partid) a intrat și ea în vizorul lui Orban:

„Ministrul invizibil al educației, după ce anunțase cu surle și trâmbițe calendarul de adoptare a legilor educației, bagă cele două proiecte de lege la secret de stat". Alexandru Rafila (PSD) a fost următorul demnitar luat la țintă: „Ministrul sănătății ne arată că trăiește în altă lume, afirmând senin că nu există nicio problemă cu medicamentele contra virozei și gripei". Fostul lider al Partidului Național Liberal s-a referit și la Marius Budăi (PSD):

„Ministrul muncii se laudă că a depășit ultra-vehiculata cifră de 40% de creștere a punctului de pensie, deși promisiunea de creștere era pentru anul 2020, nu pentru anul 2023, omițând cu bună știință să spună că de la 1 ianuarie creșterea punctului de pensie a fost de doar 12,5%, creștere care scade puterea de cumpărare a pensiilor pe 2023 pentru că nu acoperă nici măcar rata anuală a inflației de peste 16%".

În final, liderul Forța Dreptei l-a criticat și pe Tanczos Barna (UDMR): „Ministrul mediului vrea să desființeze ROMSILVA, propunând o reorganizare care poate duce la haos în administrarea pădurilor și poate să dea frâu liber defrișărilor ilegale de păduri".

„Se adeverește încă o dată vorba înțeleaptă că «peștele de la cap se împute». Așa premier, așa guvern. Impostura, promiscuitatea morală, incompetența, nesimțirea, agramatismul, autosuficiența caracterizează activitatea acestui guvern submediocru", a punctat Orban, care i-a transmis un mesaj și președintelui României. „P.S. Urmăriți cu «atenție și îngrijorare» spectacolul politic imund pe care l-ați provocat, domnule Iohannis?", a încheiat Orban.

 

 

EDITORIAL

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”       Demult, pe vremea lu’ dom’ Iliescu, pe când se potcovea puricele cu 9 ocale la fiecare picior şi sărea până la cer, au existat nişte judecători curajoşi care au dat o sentinţă năucitoare pentru demnitarii acelei vremi. Pe ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou