Partidul Verde îi cere demisia lui Ciorbea

Cristian Blănuţă, 15 august 2014, Ora 13:55

  • print
  • |
partidul-verde-ii-cere-demisia-lui-ciorbea-42535-1.jpg

Partidul Verde îi cere demisia lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, pentru că nu a sesizat CCR cu privire la hotătârea de Guvern prin care este modificată legea pentru alegerea președintelui României.

"Partidul Verde solicită demisia lui Victor Ciorbea din funcția pe care o ocupă - Avocat al Poporului. În urmă cu o lună, o serie de reprezentanți ai societății civile și numeroase organizații neguvernamentale au cerut Avocatului Poporului se seze Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 45/2014 privind modificarea și completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea președintelui României. Nici până la această dată Curtea Constituțională nu a primit sesizarea din partea instituției pe care Victor Ciorbea o reprezintă cu toate că se pretinde a fi un organism reprezentant al 'poporului'", se arată într-un comunicat al formațiunii politice.

Partidul Verde adaugă că "se știe că fostul premier a fost susținut în plenul reunit al Parlamentului doar de actuala majoritate parlamentară în frunte cu PSD. Avocatul Poporului este singurul care poate contesta ordonanțele de urgență ale Guvernului la Curtea Constituțională. Fără o contestație la Curtea Constituțională, ordonanțele de urgență sunt publicate în Monitorul Oficial și intră în vigoare (cazul de față). De aceea, considerăm că Victor Ciorbea este doar un pion al al social-democraților și că a fost instalat în poziție doar pentru a face jocurile PSD-ului".

"Ca urmare a faptelor sale Victor Ciorbea și-a pierdut calitatea de avocat al 'poporului' și așteptăm demisia sa în cel mai scurt termen posibil", conchide comunicatul, potrivit dcnews.ro. 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou