PNL anunţă că va contesta la CCR decizia Senatului în cazul lui Dan Şova

Mălina Andrei, 25 martie 2015, Ora 15:11

  • print
  • |
pnl-anunta-ca-va-contesta-la-ccr-decizia-senatului-in-cazul-lui-dan-sova-46094-1.jpg

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că liberalii analizează posibilitatea de a contesta la Curtea Constituţională votul pe care senatorii l-au dat miercuri în plen privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

"Analizăm în cel mai scurt timp soluţia şi pâghiile contestării la Curtea Constituţională a votului în cazul Dan Şova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD. Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi", a anunţat Gorghiu, într-un comunicat de presă.

Alina Gorghiu a mai precizat, după votul din Senat, că PNL cere alegeri anticipate pentru a da "ţării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate ş un restart în relaţia dintre clasa politică şi cetăţeni, echivalent celui din noiembrie 2014".

Aceasta îi acuză pe social-democraţi că îşi protejează corupţii de consecinţele legale ale faptelor lor. "Ceea ce s-a întâmplat, astăzi, este o sfidare a românilor, a justiției, a statului de drept. Astăzi, PSD și Victor Ponta au orchestrat, în dispreț total față de cetățenii României, o piesă nouă, de natură procedurală, cu aceeași intenție: blocarea justiției. E încă o lecţie prin care Victor Ponta ne arată că nu vom fi niciodată, nici noi, nici românii, egalii PSD", susţine Gorghiu.

"PNL va depune luni, la CCR, contestaţia privind decizia Senatului în cazul lui Dan Şova", a anunţat vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu.

Senatorii au votat, miercuri, cererile DNA privind reţinerea şi arestarea senatorilor PSD, Darius Vâlcov şi Dan Șova. Votul a fost diferit în cazul celor doi colegi de partid. Plenul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat, în timp ce Darius Vâlcov a primit undă verde pentru reţinere şi arestare. La comisii, avizul a fost invers: Şova a primit raport favorabil pentru arestare, ia Vâlcov unul negativ. În plenul de miercuri, Şova le-a cerut colegilor să îl ajute să rămâne în libertate, în timp ce Vâlcov a solicitat un vot pentru reţinere.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou