PNL "fierbe" după declarațiile lui Aurescu despre Rareș Bogdan! "Un derapaj grav, o jignire profundă"

Anca Bratu, 13 martie 2023, Ora 16:51

  • print
  • |
pnl-fierbe-dupa-declaratiile-lui-aurescu-despre-rare-bogdan-un-derapaj-grav-o-jignire-profunda-47611-1.jpg

Atacul ministrul Bogdan Aurescu la adresa prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan a stârnit o adevărată furtună în partid. După reacția deputatului Pavel Popescu, un alt deputat îl critică vehement pe ministrul de Externe. Deputatul George Stângă, președintele PNL Galați, a transmis un mesaj intern extrem de critic, potrivit unor surse din partid.

  • Redăm pe scurt contextul scandalului, iar mai jos declarația lui Pavel Popescu: Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul. Europarlamentarul liberal a afirmat, de asemenea, că ar schimba mai mulţi miniştri. Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ. "Eu? Nu. Aş mai concedia încă câţiva miniştri". În replică, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareș Bogdan. "Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik", a argumentat Aurescu.

Mesajul lui George Stângă

„Vreau să vă semnalez un lucru pe care îl consider anormal pentru un partid, precum PNL, dar și pentru Guvern. Atacul la persoană al domnului Aurescu la adresa colegului nostru Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, consider că reprezintă un derapaj grav.

Două lucruri din declarațiile ministrului Aurescu le consider deplasate. A spune despre părerile prim-vicepreședintelui PNL că sunt „exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik" sau că „are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale" reprezintă o jignire profundă și un atac la persoană.

Nu e posibil ca un ministru să spună că nu îl interesează de opiniile exprimate de un membru al conducerii PNL.

Consider că e o atitudinea complet greșită cea adoptată de domnul Aurescu. Dacă domnul Aurescu nu suportă opiniile membrilor din conducerea PNL, partid care este parte din coaliția de guvernare, este extrem de grav.

Pentru un diplomat de carieră, așa cum se prezintă domnul Aurescu, acest atac la persoană la adresa prim-vicepreședintelui PNL, este descalificant și nu îi face cinste", le-a transmis președintele PNL Galați colegilor din partid.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou