Ponta, despre aderarea la zona euro: Un referendum ar fi o idee bună

Ziarul Atac, 4 iunie 2015, Ora 11:20

  • print
  • |
ponta-despre-aderarea-la-zona-euro-un-referendum-ar-fi-o-idee-buna-46550-1.jpg

Prezent la o conferință regională pentru investiții în zona de sud-est a Europei, premierul Victor Ponta a vorbit despre aderarea României la zona euro.

Premierul a precizat că un eventual referendum pe acest subiect poate fi convocat doar de către preşedintele României, arătând că, în opinia sa, ar fi o idee bună pentru că este vorba de "o schimbare extrem de importantă"."După consultările președintelui Iohannis cu autoritățile, facem un mic grup tehnic care să facă un to do list pentru a îndeplini toate condițiile cerute de tratate pentru a deveni membri ai zonei euro".

"Ar fi un lucru extrem de bun ca înainte să avem și un referendum. Mi se pare o idee bună. E o schimbare extrem de importantă. Românii sunt pro euro dacă îi informăm bine. Referendumul l-am văzut în discuția publică. Nu îl facem acum, în 2017, 2018, dacă suntem pregătiți pe partea tehnică. E o decizie politică".

"Chestiunea cu referendumul nu este ideea mea, ci am văzut-o în discuţia publică, cu siguranţă însă nu se pune problema să avem acum. Să vedem, în 2017, 2018, dacă suntem pregătiţi pe partea tehnică. Va fi o decizie politică atunci. (...) Românii sunt proeuropeni şi vor fi şi proEuro, cu condiţia să îi informăm bine ce înseamnă această chestiune", a declarat Ponta.

Ponta a subliniat că aderarea la zona euro va fi o decizie politică, economică şi simbolică, care va fi luată peste aproximativ 3 ani, când România va prelua preşedinţia Uniunii Europene.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou