PONTA, despre cazul DUICU: Sunt vinovatul de serviciu!

Cristian Blănuţă, 24 iulie 2014, Ora 17:55

  • print
  • |
ponta-despre-cazul-duicu-sunt-vinovatul-de-serviciu-41998-1.jpg

Premierul Victor Ponta a reafirmat, joi, că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu nu a făcut trafic de influenţă din cabinetul său de la Palatul Victoria.

Răspunzând unor întrebări ale reporterilor de la Adevărul Live, Ponta a menţionat că în dosarul care îl vizează pe Adrian Duicu el este doar 'vinovatul de serviciu', dar nu a fost solicitat, până în prezent, de organele de anchetă în acest caz, potrivit Agerpres.

'Povestea cu domnul Duicu de la Mehedinţi. În continuare mă abţin în a comenta foarte mult pentru că e un dosar pe rol în care eu n-am nicio calitate procesuală. Nici măcar ca martor n-am fost chemat. Sunt doar 'vinovatul de serviciu'. (...) Nu, n-a fost la mine domnul Duicu să facă niciun fel de trafic de influenţă. (...) Şi doi: dacă vreodată, în orice fel, la DNA, în instanţă voi fi chemat, sunt gata să merg şi să spun ceea ce ştiu. N-am fost şi nu ştiu dacă voi fi vreodată chemat, pentru că n-am nicio calitate procesuală', a explicat Ponta.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu este cercetat într-un dosar în care este urmărit penal de procurorii DNA pentru şapte infracţiuni, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la dare de mită.

Procurorii susţin că Adrian Duicu i-a promis lui Ştefan Ponea că îşi va folosi influenţa asupra mai multor funcţionari publici (membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea MAI, şeful IGPR) ca să îl menţină temporar pe acesta în funcţia de şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică la Inspectoratul General al Poliţiei Române şi, de asemenea, să o numească pe soţia lui Ponea într-o funcţie de conducere la DNA.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou