Ponta: Elevii vor învăța după manualele vechi

Cristian Blănuţă, 19 septembrie 2014, Ora 09:43

  • print
  • |
ponta-elevii-vor-invata-dupa-manualele-vechi-43397-1.jpg

Premierul Victor Ponta a declarat că elevii vor învăţa după manualele vechi, până se termină toate contestaţiile. Informaţia a fost anunţată şi de Ministerul Educaţiei.

Victor Ponta şi-a exprimat convingerea că, la un moment dat, toate contestaţiile se vor epuiza, iar elevii vor putea învăţa după manuale noi.

"Până se termină procedurile, proceduri legale, contestaţii, evident că vor învăţa copiii tot din manualele din care au învăţat acum un an, doi, trei, cinci, şapte, nouă. Dar, sunt absolut convins că, la un moment dat, se vor epuiza toate contestaţiile, CNSC, Curtea de Apel, şi vom avea manualele noi, pentru că România are nevoie de un sistem de educaţie modern, care să pregătească copiii pentru secolul XXI şi tineri pentru secolul XXI", a afirmat prim-ministrul, la finalul evenimentului care a marcat inaugurarea Hanului Gabroveni din centrul vechi al Capitalei, citat de Agerpres.


În ceea ce priveşte manualele digitale, premierul a spus că ele reprezintă o "schimbare fundamentală" la care se opun cei care au de pierdut ca urmare a apariţiei acestora.

"Ce înseamnă manuale digitale? Înseamnă că şi un elev de la Chişinău poate să intre pe Internet şi să descarce acel manual, asta este marea schimbare şi nu mai trebuie să plimbăm şi să tipărim toate lucrurile. Din păcate, ştiţi foarte bine, că asta înseamnă o schimbare fundamentală, înseamnă să ajungem în secolul XXI şi întotdeauna la schimbare există oameni care pierd ceva, oameni care pierd interese, oameni care pierd, până la urmă, un anumit mod de a face şi de a trăi", a afirmat Ponta, potrivit aceleiaşi surse.


Joi, Ministerul Educaţiei a anunţat că, până la finalizarea licitaţiilor pentru manualele digitale, elvii din clasele I şi a II-a vor învăţa după manualele vechi. Inspectoratele şcolare judeţene au primit ordin să suplimenteze stocurile de manuale pentru elevii din clasa I, în timp ce elevii din clasa a II-a vor învăţa după cele care există deja în şcoli.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou