Ponta și „blestemul” doctoratului. Premierul, trădat de propriu ministru?

Mălina Andrei, 29 ianuarie 2015, Ora 12:17

  • print
  • |
ponta-i-blestemul-doctoratului-premierul-tradat-de-propriu-ministru-45365-1.jpg

Este deja de notorietate faptul că premierul Victor Ponta încearcă să scape de 'blestemul' propriului doctorat pe care a fost acuzat că a plagiat. El a făcut o cerere de renunțare la doctorat, n-a funcționat. A făcut și o ordonanță de urgență de renunțare la doctorat - nici această n-a funcționat.

Motivul pentru care ordonanța n-a funcționat este pentru că Ministrul Educației a refuzat să facă un ordin de ministru prin care să stabilească procedura prin care se poate renunță la doctorat. Astfel în lipsă acestei reglementări Victor Ponta nu poate scăpa o data pentru totdeauna de doctorat. Mai mult decât atât, ministrul spune că așteaptă că ordonanța să treacă de Parlament. În cazul în care ea va fi acceptată, atunci va emite și el ordinul de ministru necesar. Cu alte cuvinte doctoratul lui Ponta a ajuns la mână Parlamentului, scrie stiripesurse.ro.

„Nu poţi să renunţi la titlul de doctor pentru că ordonanţa spune că procedura de revocare va fi promovată printr-un ordin de ministru. Până când nu apare această procedură de revocare aprobată prin ordin de ministru nu poţi renunţa. Iar această procedură de revocare aş vrea să o iniţiez după ce Ministerul Educaţiei s-a asigurat că şi Parlamentul are aceeaşi viziune. Dacă va avea o opţiune diferită şi va anula această iniţiativă, sigur că procedura de revocare rămâne fără obiect.

Nu pretind că nu putem greşi, dar în cazul în care am greşit sunt sigur că în Parlament acest lucru va putea fi amendat. De aceea, am preferat să nu promovez metodologia de revocare prin ordin de ministru a titlului de doctor până când Parlamentul nu confirmă dacă iniţiativa a fost corectă din toate punctele de vedere sau nu", a explicat ministrul Educatiei Sorin Campeanu, la Gandul Live.

Mai multe pe stiripesurse.ro

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou