Ponta, prima declarație oficială după înfrângere: Sunt hotărât să rămân în funcţia de prim-ministru

Mălina Andrei, 17 noiembrie 2014, Ora 15:28

  • print
  • |
ponta-prima-declaratie-oficiala-dupa-infrangere-44400-1.jpg

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut prima declarație de presă după rezultatele oficiale. Este prima reacție a candidatului alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale după înfrângerea zdrobitoare suferită în faţa contracandidatului său, Klaus Iohannis. Acesta a ținut să-l felicite pe Klaus Iohannis pentru victorie și deasemenea a anunțat că Parlamentul se va reuni în ședință pentru a vota „Legea amnistiei și grațierii”.

Iată principalele declarații ale premierului Victor Ponta:

„Îl felicit pe Iohannis, e un preşedinte legitim. Sunt convins că va face tot ce ţine de el pentru a face bine României. România a dovedit că este o democraţie consolidată. Îmi exprim dorinţa de dialog cu noul preşedinte legitim al României. România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Din punct de vedere personal, mi-ar fi cel mai simplu şi pentru mine, şi pentru familia mea, să mulţumesc celor cu care am lucrat până acum. Dar, aşa cum noi respectăm votul dat ieri. Românii au votat în 2012 o coaliţie de guvernare şi un Guvern. Ne vom face datoria în continuare. Cât timp voi avea sprijiinul coaliţiei, voi rămâne premier”, a declarat Victor Ponta.

„Cred cu toată obiectivitatea că ACL care e acum reprezentanta opiozţiei încă nu are o coaliţie care să ne asigure stabilitate. Intenţionez să continui actul de guvernare.Nu se schimbă cota unică, nu se măresc taxe şi impozite. Avem un buget pentru 2015-2016 de pregătit”, a mai adăugat premierul.

„E evident că România are nevoie de o nouă legislaţie privind votul compatrioţilor noştri din Diaspora. Aproape 400.000 de români au votat ieri. Dacă va exista un acorcd cu ACl vreau să facem o comisie parlamentară şi, la începutul lui 2015, să elaborăm legislaţia care să asigure participarea la vot”, a mai spus el.

„Voi încerca să salvez prestigiul MAE. Meleşcanu a venit în ultimul moment, a făcut tot ce putea face, nu a venit ca să rămână ministru de Externe. Cred că s-a muncit foarte mult, dar e nevoie de o schimbare de legislaţie”.

„Referitor la partidul pe care-l conduc -  încă trebuie să avem decenţa si înţelepciunea să tăcem din gură. Toţi! Să ne gândim ce trebuie schimbaţi. Azi, cei pe care i-am văzut vorbind, au pierdut foarte rău în sectoarele lor.Suntem partidul care atrage cel mai mare vot negativ. Din acest motiv, după ce ne gândim bine de tot, împreună cu Dragnea, o să putem trage concluzii şi să schimbăm PSD în direcţia în care oamenii aşteaptă, nu în cea în care vrem noi, anumiţi lideri. Voi avea grijă să păstrăm partidul unit”,a spus Ponta.

„Primul mesaj pe care trebuie să-l dăm e mâine, la Cameră. Mâine, toţi cei din coaliţie vom vota pentru respingerea legii graţierii şi amnistiei” a mai adăugat primul-ministru.

„Vreau să le transmit celor peste 5 milioane de români care m-au votat că sunt foarte onorat, mă simt foarte obligat de ei, voi încerca să-i apăr, să-i reprezint şi să-i protejez. Mi-am dorit cel mai mult ca preşedintele şi premierul să lucreze împreună pentru ţară. Eu pot face lucrul acesta, sunt convins că şi Iohannis poate”, a conchis Victor Ponta.

 

 



 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou