PONTA se apără în fața președintelui: PENSIILE nu se micșorează

Cristian Blănuţă, 24 iulie 2014, Ora 08:08

  • print
  • |
ponta-se-apara-in-fata-presedintelui-pensiile-nu-se-micsoreaza-41982-1.jpg

După ce Traian Băsescu a spus că reducerea CAS riscă "să fragilizeze" sistemul de pensii până la punctul în care plata pensiilor să fie problematică, Victor Ponta a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla câtă vreme va fi el prim-ministru.

"Nu există nici 0,01% pericol la plata integrală a pensiilor. Câtă vreme voi fi prim-ministru nu va exista o diminuare cu nici măcar un leu a pensiilor", a declarat Victor Pont,a adăugând că reducerea pensiilor s-a făcut doar în 2010, sub oblăduirea actualului preşedinte.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că un risc al promulgării legii privind reducerea CAS ar fi fragilizarea sustenabilităţii fondului de pensii, indicând că au mai fost 'zile' în care nu se ştia de unde se vor lua fonduri pentru plata pensiilor.

Preşedintele Băsescu a enumerat riscurile promulgării legii privind reducerea CAS. Astfel, el a arătat că primul risc este legat de depăşirea deficitului bugetar angajat, a deficitului structural şi a deficitului pe bugetul general consolidat, ceea ce ar putea avea ca efect întreruperea acordului cu FMI, UE şi Banca Mondială.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou