PONTA și-a încheiat vizita în China

Cristian Blănuţă, 3 septembrie 2014, Ora 08:58

  • print
  • |
ponta-si-a-incheiat-vizita-in-china-42989-1.jpg

Vizita lui Victor Ponta s-a încheiat, marți, când premierul român a fost primit de către Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, și de către Zhang Dejiang, președintele Parlamentului.

Președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, l-a primit, marți, pe premierul Victor Ponta, la sala Fujian din clădirea Marii Adunări Populare. Președintele chinez a ținut să precizeze pozițiile constante  de-a lungul celor 65 de ani de relații diplomatice dintre cele două țări.

"Vizita dvs. coincide cu aniversarea a 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și totodată a 10 ani de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și colaborare având o semnificație deosebită.

De-a lungul anilor, cele două părți s-au tratat cu respect reciproc, sinceritate, răspundere comună la greutăți și încercări. Raporturile bilaterale s-au păstrat în vederea realizării unei dezvoltări stabile și sănătoase. Cu privire la problemele fundamentale și interesele majore ale Chinei, România a susținut necontenit politicile pentru o singură Chină, acordând permanent sprijinul ferm poziției Chinei. Partea chineză dă o înaltă apreciere în această privință", a declarat Xi Jinping în cadrul deschiderii convorbirilor oficiale.

Președintele chinez a amintit de vizita pe care a efectuat-o în luna martie în Europa, context în care a ajuns la un larg consens cu liderii UE referitor la cele 4 elemente cheie privind parteneriat chino-european: pace, creștere economică, reformă, civilizație, precum și împletirea celor două piețe, China și Europa.

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat că întâlnirile oficiale avute în Republica Populară Chineză arată nivelul extrem de înalt al relațiilor dintre cele două țări. Ponta a adăugat că împlinirea a 65 de ani de relații diplomatice reprezintă o perioadă de timp în care România și China au dovedit întotdeauna respect și prietenie.

"Urmărim cu foarte multă atenție și admirație eforturile pe care China le face pentru a se dezvolta în continuare, pentru a aplica reforme, pentru a asigura bunăstarea întregului popor, cel mai numeros din lume", a spus premierul român.
Ponta a adăugat că parteneriatul strategic China-UE reprezintă o axă de pace, de progres și de înțelegere, un exemplu pentru întreaga omenire.

Premierul Ponta a avut apoi o întrevedere cu Zhang Dejiang, președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze, membru al comitetului Permanent al biroului politic al CC al PCC, scrie dcnews.ro.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou