Poroșenko: Rusia poate cuceri Bucureștiul

Cristian Blănuţă, 6 septembrie 2014, Ora 15:51

  • print
  • |
porosenko-rusia-poate-cuceri-bucurestiul-43069-1.jpg

Petro Poroșenko a vorbit într-un interviu acordat postului britanic BBC despre pericolul rus, făcând referire și la declarația pe care Putin ar fi făcut-o în timpul unei convorbiri cu Manuel Barroso, anume, Rusia ar putea cuceri Kievul în două săptămâni.

"Armata Federaţiei Ruse numără 1,2 milioane de oameni. Conform aceleeaşi logici în care Federaţia Rusă poate 'cuceri Kievul, Rusia ar putea cuceri şi Varşovia, Vilnius, Riga, Bucureştiul, orice alt oraş, dacă întreaga lume nu se va uni într-o atitudine solidară cu Ucraina. Dacă nu vom schimba actuala stare de lucruri, care este una tristă, aşa şi se va întâmpla, nu există dubii", a avertizat liderul de la Kiev.

Președintele Ucrainei a mai afirmat că este pentru prima dată când ţările membre NATO au propus Kievului furnizarea de arme de înalte precizie. "Nu pentru ca Ucraina să poate învinge în acest război, ci pentru a crea pe teritoriul ucrainean un sistem de securitate european, pentur că acesta nu este doar războiul Ucrainei", a explica Poroșenko, scrie evz.ro.

Întrebat ce ţări în mod concret i-au oferit Ucrainei armament, Poroşenko a răspuns că asta "este o informaţie confidenţială".
"Nimeni nu-şi face niciun fel de iluzii că soldaţi ai NATO ar putea, măcar teoretic, să lupte pe teritoriul Ucrainei, apărând democraţia şi securitatea ucrainene. Noi mizăm pe forţele proprii, însă avem o nevoie vitală de ajutor financiar şi de tehnică militară", a conchis Petro Poroşenko.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:02
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou