Presa austriacă: Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul Austriei în Grecia. Rezultatul?

Radu Tudor, 4 decembrie 2022, Ora 14:03

  • print
  • |
presa-austriaca-iohannis-s-a-intalnit-cu-cancelarul-austriei-in-grecia-rezultatul-47064-1.jpg

Presa austriacă: Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul Austriei în Grecia. Rezultatul??

Aflăm din presa străină. Cancelarul Austriei Karl Nehammer (ÖVP) s-a întâlnit vineri la Atena cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis și președintele României Klaus Iohannis, informează publicația austriacă vienna.at.                                                                                                                         Cancelaria Federală a declarat pentru APA că principalele probleme discutate cu omologul grec sunt relațiile economice bilaterale, aprovizionarea cu energie și lupta împotriva migrației ilegale. Și cu Președintele României, accentul a fost pus pe migrație și extinderea Schengen. Austria respinge extinderea spațiului Schengen pentru a include România și Bulgaria, atâta timp cât protecția frontierei externe nu funcționează și ca urmare vin în Austria mii de migranți neînregistrați neînregistrați. „Acesta reprezintă o problemă de securitate pentru întreaga Uniune și, prin urmare, nu mai poate fi acceptat”, se arată în comunicat.

Iohannis respinsese recent acuzația de proastă protecție a frontierei. În România „nu există un flux necontrolat de migranți și nu a fost niciodată”, a spus președintele. România nu a fost niciodată o parte centrală a „rutei balcanice”. Pe 8 decembrie, miniștrii de interne UE urmează să voteze asupra extinderii spațiului Schengen pentru a include România, Bulgaria și Croația. În calitate de membru Schengen existent, Austria are drept de veto, menționează publicația.

Nehammer a raportat pe Twitter după-amiază despre o întâlnire „foarte bună” cu Mitsotakis. „Am vorbit în special despre securitatea aprovizionării cu energie în Europa și despre rolul important al Greciei în dezvoltarea de noi surse de energie”, a scris cancelarul pe Twitter. Cooperarea cu Grecia este „de o importanță enormă în multe domenii”, în special în lupta împotriva migrației ilegale, țara fiind „un partener important pentru noi”.

Potrivit Cancelariei Federale, Grecia se dezvoltă din ce în ce mai mult într-un centru energetic. Țara extinde terminalele de gaze lichide și implementează proiecte de alimentare cu energie. Cancelarul federal și Mitsotakis ar trebui să discute, de asemenea, puncte comune privind problemele UE, cum ar fi acordarea statutului de candidat UE Bosniei-Herțegovinei.

Grecia este un partener important în lupta împotriva migrației

Subiectul dominant la întâlnirea de lucru cu președintele României Iohannis a fost criza azilului și a migrației din Europa, așa cum a anunțat Cancelaria Federală. Nehammer a discutat despre situația din Austria și a subliniat că din 100.000 de migranți ilegali care au sosit în Austria în acest an, 75.000 nu au fost înregistrați în nicio altă țară. Această situație se datorează unei politici de azil eșuate a UE, spațiul Schengen nu funcționează în această formă. Prin urmare, o prelungire nu este posibilă în aceste condiții, a explicat cancelarul.

În plus, cancelarul federal l-a sunat pe președintele bulgar Rumen Radew și i-a explicat starea de îngrijorare a Austriei în legătură cu migranții ilegali și a vorbit despre provocările cu care se confruntă Bulgaria în domeniul protecției frontierelor externe.

De ce nu a spus nimic Cotroceniul despre întrevederea lui Klaus Iohannis cu cancelarul austriac?

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:02
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou