Președintele Bulgar, primit la Cotroceni de Klaus Iohannis

Mălina Andrei, 20 februarie 2015, Ora 10:33

  • print
  • |
presedintele-bulgar-primit-la-cotroceni-de-klaus-iohannis-45673-1.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, vineri, pe omologul său bulgar la Palatul Cotroceni. Acesta este primul şef de stat care trece pragul palatului după preluarea mandatului de către Iohannis.

Preşedintele Bulgariei a fost primit la Cotroceni, pe Platoul de Ceremonii, la ora 10,30.Ceremonia oficială de primite a cuprins, după intonarea imnului de stat, şi un moment în care oaspetele oficial a salutat echipa de consilieri ai lui Iohannis.

De la momentul oficial a lipsit tocmai consilierul onorific al lui Iohannis pe probleme de politică externă, Mihai Răzvan Ungureanu. În locul acestuia a apărut în scenă Lazăr Comenescu, fostul ambasador al României în Germania, numit pe 10 februarie consilier prezidenţial.

Cei doi preşedinţi vor susţine o declaraţie de presă comună. De asemenea, preşedintele Iohannis va oferi un dejun oficial în onoarea preşedintelui Bulgariei.

 Preşedintele bulgar este primul şef de stat care vizitează România după depunerea jurământului ca preşedinte de către Klaus Iohannis. După întâlnirea de la Cotroceni, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, se va întâlni pe rând cu şeful Senatului, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, iar la finalul vizitei cu premierul Victor Ponta.

„Este o onoare să fiu primul șef de stat care vizitează noul președinte al României și este evident o onoare și mai mare ca prima vizită să fie la începutu mandatului dumneavoastră", a spus Rosen Plevneliev.

Rosen Plevneliev este preşedintele Bulgariei din ianuarie 2012, când a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu un avans de circa 7% faţă de candidatul opoziţiei socialiste, Ivailo Kalfin. A intrat în viaţa politică abia în anul 2009, când a devenit ministru al dezvoltării regionale, fiind cel mai popular ministru în cabinetul

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou