Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu președintele Poloniei

Mălina Andrei, 12 martie 2015, Ora 08:11

  • print
  • |
presedintele-klaus-iohannis-se-intalneste-astazi-cu-omologul-sau-polonez-45907-1.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni astăzi cu omologul său polonez, la Varşovia, la invitaţia preşedintelui polonez.

Înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional "Henri Coanda" din Otopeni, președintele a susținut o scurtă declarație de presă în care a arătat că efectuează vizita de stat în Polonia la invitația omologului său, Bronisș‚aw Komorowski. Șeful statului a apreciat că "relatia cu Polonia este o prioritate pentru România, atât în plan european cât și în plan transatlantic, subliniată de existența unui parteneriat strategic".

"Tarile noastre sunt legate de o istorie comună, de cooperare și solidaritate în momente cruciale", a mai declarat Klaus Iohannis. Președintele a menționat că agenda întâlnirilor cuprinde discuții legate de evoluția relațiilor bilaterale, din punct de vedere economic, politic și militar. "Avem în vedere proiecte concrete de cooperare între România și Polonia, în cadrul Uniunii Europene și NATO, cu accent pe cooperarea regionala", a spus șeful statului. Klaus Iohannis a mai afirmat că în cadrul vizitei se va discuta și tema securității, cu referire în mod deosebit la chestiunea Ucrainei.

"Ambele state au un interes major față de vecinătatea estică. De aceeea, cred că există premise că împreună, România și Polonia să joace un rol important în configurarea cooperării NATO și UE, cu partenerii din regiune", a mai spus președintele României.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou