Propunerea UDMR pentru Ministerul CULTURII

Cristian Blănuţă, 20 august 2014, Ora 11:51

  • print
  • |
propunerea-udmr-pentru-ministerul-culturii-42667-1.jpg

UDMR va face propunerea pentru Ministerul Culturii "în zilele următoare", pentru că mulţi lideri ai Uniunii au fost plecaţi în concedii.


Vicepreşedintele politic al formaţiunii, Laszlo Borbely, a vorbit la RFI despre propunerea pe care UDMR o va face şi după ce criterii vor alege noul ministru. El consideră că notorietatea viitorului candidat nu este un criteriu.

Când va face UDMR o nouă propunere pentru postul de ministru al Culturii? "Vom face în zilele următoare (o propunere-n.r.). Au fost plecaţi mulţi din liderii noştri şi vom avea o întâlnire zilele viitoare şi vom stabili candidatul nostru. Vom putea să avem o propunere, cum am avut de fapt şi pe doamna Biro Rozalia şi considerăm că au fost motive subiective atunci când preşedintele ţării a respins candidatura ei", declară Laszlo Borbely.

"Vom avea o candidatură care acum, a doua oară, din punct de vedere constituţional, nici nu se poate respinge, dar vom avea un candidat, eu sper, care va demonstra că şi până acum am avut miniştri ai Culturii buni şi în continuare vom avea un candidat care să reprezinte cu cinste atât cultura majorităţii, cât şi cultura minorităţilor", precizează vicepreşedintele politic al UDMR.

Este notorietatea un criteriu? "Nu cred că e un criteriu. Vom analiza şi în urma disputelor aceste aspecte. Eu cred că trebuie să fie un ministru bun. Eu am o anumită experienţă şi ştiu, cel care ajunge în fruntea unui minister trebuie să fie în primul rând un bun organizator, un bun manager şi asta câteodată nu se înţelege şi mai puţin politician (...). Sigur vom avea o alegere potrivită", a afirmat Laszlo Borbely la RFI.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou