Reacția Ambasadei SUA la Ordonanța Traseiștilor: Trebuia aleasă procedura parlamentară

Cristian Blănuţă, 2 septembrie 2014, Ora 20:32

  • print
  • |
reactia-ambasadei-sua-la-ordonanta-traseistilor-trebuia-aleasa-procedura-parlamentara-42984-1.jpg

Noul şef al Ambasadei SUA în Bucureşti, Dean Thompson, a declarat că Guvernul Ponta nu i-a liniştit îngrijorările cu privire la motivul pentru care a dat Ordonanţa de Urgenţă privind migraţia aleşilor locali, în loc să aleagă o procedură mai transparentă, respectiv cea parlamentară.

În primul lui interviu de la venirea la Bucureşti, acordat ziarului Gandul, Thompson atinge cele mai importante subiecte interne şi externe ale momentului: de la statul de drept şi lupta împotriva corupţiei, la libertatea presei şi viitorul preşedinte al României şi până la acţiunile Rusiei în Ucraina şi principalele decizii care se vor lua la summitul NATO de la finalul săptămânii.

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite în România, Dean Thompson, care este, în absenţa unui ambasador, numărul unu în Ambasada SUA, a vorbit inclusiv despre controversata ordonanţă a migraţiei aleşilor locali, publicată azi în Monitorul Oficial.

Diplomatul american a spus că, după declaraţia Ambasadei SUA de săptămâna trecută, în care misiunea diplomatică îşi exprima îngrijorarea „în legătură cu momentul ales" de premierul Victor Ponta pentru a adopta „ordonanţa traseiştilor", nu a primit niciun fel de explicaţii din partea primului-ministru ori a vicepremierului Dragnea.

Reticent în a se pronunţa asupra conţinutului ordonanţei, Thompson atrage încă o dată atenţia că procedura este problema: „Noi credem că o procedură parlamentară transparentă este cea mai bună cale de urmat când vine vorba de schimbat legi".

Întrebat cum îşi explică lipsa de reacţie a Guvernului după declaraţia de săptămâna trecută a Ambasadei, Dean Thompson a replicat, cu referire la ordonanţă: „Aceasta este o decizie pe care Guvernul a luat-o pe baza propriilor calcule şi a eforturilor sale de a face - îmi imaginez - ceea ce crede că trebuie făcut".

Sursa: gandul.info

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou