Românii pot primi vouchere de vacanță de până la 6300 de lei

Ziarul Atac, 3 iunie 2015, Ora 15:26

  • print
  • |
romanii-pot-primi-vouchere-de-vacanta-de-pana-la-6300-de-lei-46542-1.jpg

Deputaţii au dat undă verde proiectului de lege care stipulează ca toţi angajatorii să prevadă în bugetul anual bani pentru voucherele de concediu. Cuantumul voucherelor va fi de maximum şase salarii minime pe economiei, iar sumele vor fi deduse din impozitele şi taxele angajatorilor.

Proiectul de lege, votat în plenul Camerei Deputaţilor, prevede că angajatorii POT oferi bani de concediu într-un cuantum de maximum şase salarii minime pe economie. Cum salariul minim va crește la 1.050 lei de la 1 iulie, voucherele de concediu acordate nominal pot ajunge la 6.300 de lei.

Astfel, indiferent că lucrează la stat sau la privat, din această vară, toţi angajaţii ar putea primi vouchere de vacanţă, suma urmând să fie dedusă mai apoi din impozitele şi taxele angajatorilor.

Angajaţii au dreptul o singură dată, într-un an calendaristic, la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Tichetele vor fi nominale, deductibile și vor putea fi folosite doar în ţară. Legea nu se va putea aplica însă din acest an, deorece angajatorii nu au prevăzute aceste sume în bugetele de anul acesta.

Acest lucru ar trebui să ajute turismul românesc, pentru că, dacă li se dau acele vouchere, angajaţii sunt obligaţi să-şi petreacă concediul numai în România.

Cei de la PNL spuneau că din iulie ar trebui să beneficieze angajaţii de astfel de etichete, având în vedere că legea intră în vigoare la 30 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

În primul rând, angajaţii de la stat vor putea să primească voucherele de vacanţă, dar şi cei de la privat pot acorda astfel de vouchere, având în vedere că beneficiază de o reducere a taxelor.

Aceste tichete pot fi acordate şi electronic, nu doar pe hârtie, deci angajaţii pot primi un fel de card cu 6 salarii medii care poate fi folosit în vacanţele din ţară.

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou