Rușii își întăresc flota cu 30 de nave

Cristian Blănuţă, 13 mai 2014, Ora 18:25

  • print
  • |
rusii-isi-intaresc-flota-cu-30-de-nave-40187-1.jpg

Flota rusă în Marea Neagră se va dota până în anul 2020 cu 30 de noi nave, a anunţat marţi, la Moscova, comandantul Marinei militare a Federaţiei Ruse, amiralul Viktor Cirkov, transmite RIA Novosti.

"Programul de construcţie navală prevede sosirea în Marea Neagră a circa 30 de nave şi ambarcaţiuni de sprijin. Nu este vorba despre o creştere bruscă a acestor forţe. Flota rusă din Marea Neagră, care nu a fost reînnoită timp de mai mulţi ani, suferă de mult timp în această privinţă'', a indicat amiralul Cirkov.

Flota rusă din Marea Neagră va primi două dintre cele şase submarine din proiectul 636 în acest an şi anul viitor, primele şase fregate din proiectul 11356 în anul 2015 şi şase nave de patrulare din proiectul 22160. 'Flota rusă din Marea Neagră trebuie să aibă o compoziţie care să îi permită realizarea misiunilor care îi sunt încredinţate. Trebuie deci să fie completată cu noi nave'', a adăugat înaltul ofiţer rus.
De asemenea, în 2015 Flota rusă din Marea Neagră se va dota cu o nouă navă-amiral, întrucât crucişătorul lansator de rachete Moskva va pleca la Severodvinsk pentru a fi modernizată.


Pe de altă parte, amiralul Viktor Cirkov a anunţat că Flota rusă din Marea Neagră va folosi şi alte porturi în afară de Sevastopol pentru a desfăşura nave de război în Crimeea.


Potrivit Ministerului rus al Apărării, este avută în vedere deblocarea a peste 86 de miliarde de ruble (1,77 miliarde euro) pentru dezvoltarea Flotei militare ruse din Marea Neagră până în anul 2020.


Oraşul Sevastopol găzduieşte marţi ceremoniile de marcare a 231 de ani de la crearea Flotei ruse din Marea Neagră.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou