Scandalos! Ioan Rus, despre familiile românilor plecați în străinătate: "Pentru 1.500 de euro, copiii se fac golani şi nevasta curvă”

Ziarul Atac, 11 iunie 2015, Ora 13:36

  • print
  • |
scandalos-ioan-rus-despre-familiile-romanilor-plecati-in-strainatate-pentru-1-500-de-euro-salariu-copiii-se-fac-golani-acasa-si-nevasta-curva-46576-1.jpg

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a lansat o serie de jigniri fără precedent la adresa familiilor românilor plecați la muncă în străinătate. Acesta susține că soțiile celor plecați în străinatate ajung 'curve', iar copii 'golani'.

"România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate", a declarat Ioan Rus la Digi 24.

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi îi cere ministrului demisia:

"Fără discuţii, Ioan Rus trebuie să demisioneze urgent din funcţia publică pe o deţine şi să îşi ceară scuze publice pentru afirmaţia stupefiantă pe care a făcut-o. Incapabil să îşi vadă de treabă şi să construiască autostrăzi, încearcă să îşi ascundă incompetenţa şi îi jigneşte pe românii din Diaspora", a spus Ovidiu Raetchi intr-un comunicat de presa.

Rus prezintă scuze pentru declaraţia sa

Ioan Rus a prezentat scuze pentru declaraţia pe care a făcut-o, referitoare la românii plecaţi să muncească în străinătate. Ministrul a precizat că formularea pe care a folosită-o este o "generalizare artistică, o licență".

"Prin declarația pe care domnul ministru Ioan Rus a făcut-o la emisiunea "Jurnalul de Seară" de la Digi 24, cu privire la întoarcerea acasă a românilor plecați să muncească în străinătate, domnia sa a dorit să atragă atenția asupra unei realități dure din România de astăzi.

De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar în cadrul emisiunii, ca formularea folosită este o "generalizare artistică, o licență".

Domnul ministru își cere scuze dacă prin formularea aleasă a jignit pe cineva, dar intențiile domniei sale au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignească, ci chiar compătimindu-i.

Domnia sa a facut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun.

Domnul ministru nu a dorit să aducă în niciun fel atingere demnității vreunei persoane prin acele declarații, ci doar să atragă atenția asupra prețului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. A dorit, totodată, să le transmită celor plecați departe de casă că, în viitorul apropiat, mulți dintre aceștia și-ar putea găsi un loc de muncă în țară, pentru că România va avea nevoie de forță de muncă, de specialiști în domeniul construcțiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou