Scandalul rotativei guvernamentale continuă! Secretarul general PSD amenință liberalii cu criză politică

Anca Bratu, 14 februarie 2023, Ora 11:53

  • print
  • |
scandalul-rotativei-guvernamentale-continua-secretarul-general-psd-ameninta-liberalii-cu-criza-politica-47471-1.jpg

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a vorbit despre rotativa guvernamentală. Acesta a precizat că, în cazul în care liberalii sau Klaus Iohannis nu vor fi de acord cu acest lucru, România va intra într-o criză politică de proporții. El a mai susținut faptul că țara noastră este, în prezent, un pilon pentru regiune, având în vedere crizele politice prin care trec vecinii noștri și războiul din Ucraina, scrie evz.ro.

Secretarul general PSD spune că rotativa guvernamentală va avea loc, astfel România va intra într-o criză politică. Oficialul a vrut să explice ce se întâmplă, de fapt, susținând că cetățenii trebuie să știe cum stă treaba și să nu fie „intoxicați cu discuții fără substanță".

Paul Stănescu a precizat că Marcel Ciolacu va fi cel care va ocupa funcția de premier după rotativă. El a adus în discuție toate evenimentele din jurul României, spunând că țara noastră este acum un pilon de rezistență regională. Dacă și noi ne vom confrunta cu o criză politică, întreaga regiune va deveni vulnerabilă.

„Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică"

"Ultima obsesie născută în spațiul public - dacă se va face sau nu rotația - riscă să alimenteze o falsă percepție a unei viitoare crize politice. Iar românii și mediul de afaceri nu au nevoie de o grijă în plus. Eu sper că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. E păcat să intoxicăm cetățenii cu discuții fără substanță, în condițiile în care există un protocol clar asumat.

Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil.

România este văzută acum ca un pilon de stabilitate regională, când toți vecinii noștri au probleme mari: în Ucraina este război, în Republica Moldova premierul și-a dat demisia, Bulgaria nu are guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu în cadrul UE. Un blocaj politic la București ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forțele antidemocratice care stau la pândă", a scris Paul Stănescu pe pagina oficială de Facebook a PSD. 

Ce planuri are PSD după ce va prelua conducerea Guvernului

Secretarul general al partidului social-democrat a vorbit și despre proiectele de viitor. Paul Stănescu susține că PSD își dorește stabilitate, iar liberalii știu asta. Din punctul lui de vedere, chiar dacă au existat mai multe dispute între actuala coaliția de guvernare în cele din urmă s-a ajuns la un numitor comun.

„Lucrăm la un program de guvernare optimizat, bazat pe ce a mers bine în ultimul an, dar și pe corectarea unor erori, și cel mai important este faptul că avem destulă treabă până la rotație, care se va întâmpla abia peste câteva luni bune.

Sunt convins că Partidul Național Liberal este conștient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat. Noi avem intenția și voința de a asigura României o guvernare stabilă cel puțin pe termen mediu. Și cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiți miniștri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranșăm în coaliție, ca și până acum, vom merge mai departe.

Trebuie să ne concentrăm acum pe prioritățile pe termen scurt, care sunt legate de PNRR și de cererile de plată numărul 2 și 3 și, evident, de îndeplinirea integrală a țintelor și jaloanelor. Cred că despre asta trebuie să discutăm mai mult, nu despre rotație, care este clar reglementată într-un acord politic. Cine va băga bețe în roate va răspunde în mod cert atât politic, cât și electoral.", mai scrie Paul Stănescu.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou