Schimbare în Parlamentul Ucrainei de teama comuniștilor

Cristian Blănuţă, 22 iulie 2014, Ora 14:27

  • print
  • |
schimbare-in-parlamentul-ucrainei-de-teama-comunistilor-41945-1.jpg

Parlamentul Ucrainei a adoptat modificări la regulamentul său care să-i permită să dizolve facțiunea Partidului Comunist.

În favoarea acestei decizii au votat, marţi, 232 de deputaţi, în condiţiile unui necesar de 226 de voturi, informează ITAR-TASS.

Proiectul de lege propune dizolvarea facţiunii în condiţiile în care nu a fost întrunit numărul minim necesar pentru formarea unei asemenea fracţiuni. Preşedintele parlamentului ucrainean, Oleksandr Turcinov, a anunţat că va trimite urgent documentul pentru a fi semnat de preşedintele ţării.

În luna mai, în timpul unei reuniuni în plen a parlamentului, Turcinov s-a adresat ministrului de justiţie al Ucrainei, cerându-i să verifice implicarea Partidului Comunist în organizarea activităţii separatiste şi, dacă va fi necesar, să interzică acest partid în justiţie.

Turcinov a formulat această cerere după ce liderul comuniştilor ucraineni, Petro Simonenko, a îndemnat autorităţile de la Kiev să suspende operaţiunea armată din estul ţării şi să adopte o decizie în vederea federalizării Ucrainei. Totodată, liderul comuniştilor ucraineni a declarat că locuitorii regiunilor Doneţk şi Lugansk au ieşit la referendum în 11 mai pentru a vota împotriva 'puterii de la Kiev şi a regimului în curs', potrivit Agerpres.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou