Update: Băsescu: ”România nu consideră o invazie în Ucraina, dar condamnă Rusia”

Cristian Blănuţă, 28 august 2014, Ora 18:19

  • print
  • |
sedinta-de-urgenta-la-cotroceni-42859-1.jpg Update

UPDATE 19:51 - Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit despre situația din estul Ucrainei, acolo unde se vorbește despre o invazie a Rusiei.

"România nu apreciază că Ucraina a fost invadată de Rusia. Acolo e o escaladare semnificativă a sprijinului pe care Rusia îl acordă separatiștilor: infiltrează ofițeri specialiști și tehnică de luptă modernă.

În baza informațiilor pe care le-am avut, putem aprecia că urmare a escaladării introducerii de tehnică militară și specialiști se produce o debalansare a raporturilor de forțe în favoarea separatiștilor ce va duce la stoparea ofensivei statului ucrainean în acea zonă.

Considerăm că armata ucraineană se află în dificultate în zona Lugansk - Donețk și că sunt necesare mijloace militare suplimentare.

România condamnă Rusia pentru că sprijină separatiștii! Reafirmăm susținerea pentru suveranitatea și integritatea Ucrainei. Obiectivul lui Putin e să realizeze o Transnistrie în estul Ucrainei cu scopul ca această țară să nu aibă legături cu UE și NATO. Rămânem alături de Ucraina!", a declarat Băsescu.

"Nu facem CSAT! Nu se impune. Avem o reuniune pe 3 septembrie!", a declarat președintele, răspunzându-i astfel lui Titus Corlățean, care ceruse convocarea.

 

Președintele Traian Băsescu i-a convocat, de urgență, la Palatul Cotroceni, pe consilierii lui și pe șeful Statului Major al Armatei, dar și pe șefii serviciilor secrete.

Se pare că șeful statului va discuta cu aceștia despre situația conflictuală din Ucraina, unde, potrivit anunțului prezidențial, Rusia ar fi invadat Ucraina.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou