Senatul modifică articolul care l-a salvat pe Dan Șova

Mălina Andrei, 31 martie 2015, Ora 14:19

  • print
  • |
senatul-modifica-articolul-care-l-a-salvat-pe-dan-sova-46161-1.jpg

Comsia de regulament din Senat s-a întrunit marți pentru a modifica regulamentul Senatului după controversele apărute în cazul votului privind încuviițarea cererii DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova.

Comisia de regulament a Camerei Superioare a modificat prevederile legale astfel încât majoritatea să se raporteze la numărul senatorilor prezenţi. Decizia nu are însă niciun efect în ceea ce priveşte votul dat săptămâna trecută.

Comisia de Regulament a Senatului a modificat, marţi, articolul 173 din Regulament, stabilind că "Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii senatorilor prezenţi" şi înlocuind astfel prevederea potrivit căreia decizia se lua cu votul majorităţii "membrilor Senatului".

Plenul Senatului a decis, luni, demararea procedurii de punere în acord a prevederilor Statutului deputaţilor şi senatorilor şi a Regulamentului Senatului, cu prevederile Constituţiei, în urma votului în cazul Şova.

Comisia de regulament a luat atitudine după ce atât CSM, cât și președintele Klaus Iohannis și parlamentarui ai PNL au sesizat Curtea Constituțională cu privire votul dat ăn cazul Șova în Senat, unde, deși au fost voturi suficiente, aleșii au considerat că este nevoie de o majoritate calificată și nu una simplă pentru încuviințarea reținerii și arestării fostului ministru.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou