Sondaj CSCI: PONTA - 40%, IOHANNIS - 29% în TURUL I

Mălina Andrei, 30 octombrie 2014, Ora 14:45

  • print
  • |
sondaj-csci-ponta-40-iohannis-29-in-turul-i-44127-1.jpg

Candidatul la prezidențiale al Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, este cotat cu 40% din voturi în primul tur al alegerilor, în vreme ce principalul său contracandidat, din partea Alianței Creștin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, ar obține 29% din voturi, conform unui sondaj CSCI realizat în perioada 27-29 octombrie.

Conform datelor CSCI, pe a treia poziție se află Călin Popescu-Tăriceanu (independent) cu 8%, urmat de Elena Udrea (PMP) cu 6%. Următori clasați sunt: Monica Macovei (independent) - 5%, Teodor Meleșcanu (independent) - 3%, Dan Diaconescu (PPDD) - 3%, Kelemen Hunor (UDMR) - 3%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 2%, alți candidați - 1%.

Calculele de mai sus se fundamentează pe răspunsurile a 53% din eșantion, și anume, cei cu probabilitate mai ridicată de a se prezenta la urne, potrivit CSCI.

În turul al doilea al alegerilor prezidențiale, 55% dintre cei chestionați au afirmat că l-ar vota pe Victor Ponta iar 45% ar opta pentru Klaus Iohannis.

Interpretările CSCI arată că Victor Ponta ar obține în primul tur al prezidențialelor un scor mai bun - 40% - decât a obținut candidatul PSD Mircea Geoană în 2009 - 31%.

"Distanța dintre Ponta și Iohannis rămâne una de puțin peste 10 procente. Ponta - puțin peste scorul partidului, din vară. Iohannis - în linia sumei PNL-PDL, din vară", se mai arată în documentul CSCI.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI pe un eșantion național de 1.103 interviuri, multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor. Eroarea tolerată este de 3%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

Agerpres

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou