Sondajul care dă frisoane favoriților pentru scaunul lui Iohannis! Dă Șoșoacă lovitura?

Anca Bratu, 21 februarie 2023, Ora 12:28

  • print
  • |
sondajul-care-da-frisoane-favoritilor-pentru-scaunul-lui-iohannis-da-o-oaca-lovitura-47508-1.jpg

Anul 2024 agită prima scenă politică a țării, fiind vprba de un an politic cheie cu 4 rânduri de alegeri. Se poartă negocieri de culise, se stabilesc liste de candidați, se comandă sondaje în secret. Robert Turcescu a dat publicității, pe surse, un sondaj de opinie care arată răsturnări spectaculoase în ierarhia opțiunilor pentru potențialii candidați la prima funcție în stat, scrie evz.ro.

Gazda podcastului HAI România a dezvăluit că sondajele arată „mișcări foarte interesante". „Am o informație de la Liliana Ruse, o știu bine, își respectă publicul și sursele. În sondajele ne-publice ale partidelor, AUR e pe locul al doilea după PSD cu potențial de a trece pe primul loc (...).

Invitatul său, jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu, a confirmat că informația este perfect reală, citând însă „o altă sursă, a mea. La ora actuală PNL se bate cu USR, atât de tare au coborât".

Gazda podcastului HAI România a dezvăluit că sondajele arată „mișcări foarte interesante". „Am o informație de la Liliana Ruse, o știu bine, își respectă publicul și sursele. În sondajele ne-publice ale partidelor, AUR e pe locul al doilea după PSD, cu potențial de a trece pe primul loc (...).

Invitatul său, jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu, a confirmat că informația este perfect reală, citând însă „o altă sursă, a mea. La ora actuală  PNL, se bate cu USR, atât de tare au coborât".

Cristoiu: Discursul suveranist a crescut uriaș

Chestionat de gazda emisiunii ce arată aceste date de ultimă oră despre electoratul român („sunt schimbări extraordinare pe podiumul partidelor"), fondatorul EVZ a invocat o reorientare către partidele de opoziție în urma ultimelor evenimente politice, cel mai semnificat fiind eșecul aderării la spațiul Schengen.

„Este nevoia de opoziție. Nimeni nu a înțeles nimic. De exemplu, câtă vreme poziția presei față de războiul din Ucraina e cea a puterii, s-a terminat. Avem un PSD-PNL-UDMR care domină propagandistic toată scena publică. Însă e nevoie de opoziție, oamenii caută un partid de opoziție. USR nu e un partid de opoziție că se ține numai de prostii. (...)

Invitatul s-a referit la motivele care stau la baza ascensiunii AUR pe fondul ascensiunii doctrinei suveraniste printre români. 

"Creatorul acestei ascensiuni a AUR este însuși președintele Iohannis, ca să scape de mizeria care a fost eșecul Schengen. A dat drumul la acea campanie naționalistă (...) S-a întors împotriva lor, normal că AUR crește", a mai punctat reputatul gazetar. „La ora actuală discursul suveranist a crescut uriaș după eșecul Schengen. Puțină lume își dă seama ce efect în crearea sindromului de popor de mâna a doua. Eșecul Schengen a fost devastator (...) Ca scape de asta (n.red. - demisie) au dat drumul la câinii naționalismului".

Invitatul lui Robert Turcescu a confirmat informațiile pe surse prezentate de realizatorul de televiziune. Senatoarea Diana Șoșoacă, fostă membră AUR, atinge un procent de 10% în sondaje și trendul ei este ascendent. Aceasta ar putea pune mari probleme favoriților la fotoliul de viitor președinte al României. „Vă mai dau o știre. În sondajele prezidențiale Șoșoacă are 10%. Știți ce priză are? „, a încheiat reputatul analist politic.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou