Sorin Grindeanu refuză să părăsească Ministerul Transporturilor

Dan Alexandru, 8 mai 2023, Ora 14:08

  • print
  • |
sorin-grindeanu-refuza-sa-paraseasca-ministerul-transporturilor-47861-1.jpg

Transporturile rocadă cu Sănătatea, Tătaru pierde postul de ministru în fața altui PNL-ist, la șefia DSP vine fiul unui general

Protocolul semnat de PNL, PSD şi UDMR în noiembrie 2021 prevede că mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă se încheie pe data de 25 mai 2023, după care va fi numit un prim ministru din partea PSD, până la alegerile generale de la finalul anului 2024.

Conform protocolului, la schimbarea premierului, conform rotației politice convenite, se vor înlocui și următorii reprezentanți în guvern : vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL, ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; ministrul Finanțelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului.

Lui Rafila i se va asigura pentru consolare funcția de Rector al UMF

Cum Sorin Grindeanu refuză să părăsească Ministerul Transporturilor, conform unor surse politice concordante, negociatorii PNL și PSD au agreat modificarea protocolului astfel încât să plece Alexandru Rafila de la Sănătate, iar portofoliul să revină PNL.

Rafila va obține la finalul acestui an poziția de Rector al UMF, profesorul Viorel Jinga care ocupă acum funcția nemaifiind dorit de majoritatea cadrelor UMF de filiație pesedistă.

La PNL s-a negociat dur

Târgovețul Nelu Tătaru, președinte la PNL Vaslui și chirurg la Spitalul din Huși, deși a încercat din răsputeri să revină la Ministerul Sănătății, a pierdut competiția în fața tânărului chirurg cardiovascular Andrei Baciu, 36 de ani, vicepreședinte la PNL Sectorul 1, care a fost preferat pentru postul de ministru al Sănătății.

Din șomaj tehnic la DSP

Tot în cadrul PNL s-a stabilit ca la conducerea DSP să fie numit Geru Ștefan Radu, fiul unui general STS, trecut în rezervă în 2011. Geru a absolvit Medicina Dentară la Titu Maiorescu, e pila Monicăi Anisie și a lucrat până în anul 2021 la o firmă mică și cu pierderi, Intersurgery SRL beneficiind și de șomaj tehnic.

Geru a fost angajat la DSP București în luna mai 2021, iar după numai doi ani va fi numit interimar pe funcția de director general al DSP București, funcție ce va reveni PNL după rotație.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou