Stenograme incendiare! Hrebenciuc - Șova - Iliescu

Mălina Andrei, 20 octombrie 2014, Ora 21:52

  • print
  • |
stenograme-incendiare-hrebenciuc-sova-iliescu-43995-1.jpg

Stenogramele discuţiilor dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova ne dezvăluie încercările acestora de adoptare a unei legi a amnistiei. 

Potrivit DNA, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, i-a promis lui Șova susținere pentru funcția de președinte PSD, dacă acesta urma să inițieze un proiect de lege pentru amnistie si grațiere. Promisiunea era facută în noul dosar deschis pe numelelui Hrebenciuc, în care acesta este acuzat de trafic de influență.

Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova au discutat despre posibilitatea adoptării unei legi a amnistiei, în contextul dosarelor care ameninţă libertatea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, dar şi a mai multor grei din PSD.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc și colegul său de partid (Dan Șova), s-au întâlnit pe 17 octombrie, pentru a discuta despre acuzațiile care i se aduc lui Hrebeneciuc în dosarul retrocedărilor ilegale, luând în calcul, inclusiv posibilitatea de a fi condamnat. Mai mult Hrebenciuc i-a promis acestuia că îl va susține în funcția de președinte PSD, dacă acesta urma să depună un proiect de lege pentru amnistie și grațiere.
"La data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputaților, membru al Comitetului Executiv Național al partidului respectiv și vicepreședinte al Camerei Deputaților, și-a folosit influența față de un membru al aceluiași partid politic, în scopul de a-l determină să inițieze o propunere legislativă, privind amnistia și grațierea unor pedepse.
Astfel, pe parcursul unei întâlniri, cei doi au discutat în detaliu despre acuzațiile aduse lui Viorel Hrebenciuc în legătură cu reconstituirea unor suprafețe de fond forestier, despre condițiile de incriminare a acestor fapte și despre riscul de a fi condamnat (dosar mediatizat prin intermediul comunicatelor nr 1474/VIII/3 din 17 octombrie și nr. 1436, 1450 și 1454 din 15 și 16 octombrie 2014).
Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanță pentru luare de mită, la pedeapsa închisorii) și pentru a evita că o eventuală condamnare a lui Viorel Hrebenciuc sムfie pusă în executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid sa-l asigure că va fi adoptatăƒo lege de amnistie și grațiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit acealuiași document, Șova acceptase propunerea lui Hrebenciuc:
"În acelaşi context, colegul său de partid a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi, pentru a-l determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite"). Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este învinuit în două dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 (vezi comunicat nr. 1246/VIII/3 din 4 septembrie 2014 şi comunicat nr. 1450/VIII/3 din 15 octombrie 2014), proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la răspundere penală.
Întrucât abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 era un demers controversat, cei doi au concluzionat că acesta nu poate fi realizat printr-o propunere legislativă a unui parlamentar, ci printr-un proiect de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei", se mai precizează în comunicat.

HREBENCIUC VIOREL: Acum îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă că...
ŞOVA DAN: Amnistie şi graţiere obligatoriu!
HREBENCIUC VIOREL: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.
ŞOVA DAN: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnul preşedinte - trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar... (...)
(...)
HREBENCIUC VIOREL: Sigur, e corect aşa. Şi cum am vorbit cu tine la faza cu preşedintele şi modernizezi puţin - adică să mai fie şi activitate la partid. Clar că te impui. Orice aprobă partidul. Ai forţă imensă, Dane, ascultă ce spun! Nu sunt nebun. Cel mai mare partid! Solid, e solid, ascultă-mă ce spun! Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane!
ŞOVA DAN: Partidul merge.
(...)
ŞOVA DAN: In legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând.               HREBENCIUC 
VIOREL: Asta este problema.

ŞOVA DAN: Este negativ.
HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu! In rest, nu am o problemă, practic şi normal că mă focusez pe tine, ştii. Este şi Vali Zgonea...
ŞOVA DAN: Dar ce facem cu Vali? (...)
HREBENCIUC VIOREL: Hai să-ţi spun o chestiune: o să fii preşedinte, o să ai - pe ăştia pe care sunt nu te poţi baza pe toţi, că nu poţi lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la guvern? Că el vine cu nu ştiu cine. Nu ştiu dacă mă înţelegi. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie ştiut un lucru- sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocraţi, nu o să ai ce să faci, boss. (...)
ŞOVA DAN: Şi trebuie să mai vorbesc cu Măria Lazăr, cu ea nu am apucat.
HREBENCIUC VIOREL: Măria Lazăr?
ŞOVA DAN: Da. Nu am apucat să vorbesc cu ea.
HREBENCIUC VIOREL: Vorbeşte în numele meu cu ea. Ii spui: Domne, uite, eu am vorbit şi cu Hrebenciuc. Eu am o relaţie specială cu ea, nu trebuie să mă - până o găsesc, până nu ştiu ce, vorbeşti tu direct cu ea şi îi spui aşa de la început. Şi îi confirm eu când o văd, fără probleme. Ca să intri direct pe poarta din faţă la ea.
ŞOVA DAN: Şi cu Vali, cu care m-am tot chinuit.
HREBENCIUC VIOREL: Cu Vali o să facem o discuţie, o să mă laşi pe mine că acum el, aşa. O să fac eu o discuţie cu el şi vedem, ne lămurim exact. Fără probleme. (...)
ŞOVA DAN: O să mă duc şi până la Focşani, la Marian acasă.
HREBENCIUC VIOREL: Da, că e de ăsta la care trebuie să ai grijă să îi hrăneşti orgoliul. Hrăneşte-i orgoliul! Aia e cheia succesului la Marian. îi hrăneşti orgoliul şi...
(...)
Ulterior, cei doi au discutat despre necesitatea dezincriminării faptei de folosire a influenţei de către liderul unui partid politic în scopul obţinerii unui folos necuvenit, având în vedere că Viorel Hrebenciuc este inculpat pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni.
Întrucât acesta era un demers controversat, au concluzionat că nu poate fi realizat printr-o propunere legislativă a unui parlamentar ci printr-un proiect de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei.
In acest context, Şova Dan a promis că în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele P.S.D., îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al Justiţiei datorită unui dosar penal aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care are calitatea de suspect, aspecte ce rezultă din următorul fragment al discuţiei dintre cei doi: (...)

HREBENCIUC VIOREL: Şi mai e legea 78. Boss, legea 78/2000, că aici aceeaşi chestie spune. Aia e lege făcută de Stoica în 2000, atunci am aprobat-o ca tâmpiţii. Până acum câţiva ani lumea nu băga în seamă, nici procurorii nu se uitau la ea. Năstase a fost prima victimă a acestei legi. E un articol 13 care spune aşa: influenţarea în calitate de şef- nu şef... ŞOVA DAN: De partid.
HREBENCIUC VIOREL: ...de partid, nu ştiu ce, organizaţie şi altele, nu numai partid, influenţarea şi luarea deciziilor, cum e trecut acolo, pentru obţinerea de foloase necuvenite, bani sau bunuri pentru sine sau pentru altul.
ŞOVA DAN: Aşa l-au băgat şi pe Liviu cu referendumul.
HREBENCIUC VIOREL: Exact. Şi atunci, boss, ăsta este un articol doborâtor: orice telefon care îl dăm - că eu am zis asta în Biroul Permanent şi Mediafax a preluat-o anul trecut, înţelegi? Am zis, domne, pe această lege, Dane, orice telefon îl dai, este influenţare. Dacă eu sun pentru un primar din colegiul, noi trebuie să lămurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, dacă mă bat pentru un primar să îi dau bani la drum - că pe urmă mă văd oamenii acolo, nu? Mă iau de guler că nu rezolv cu drumul. E, în momentul acela e influenţare!
ŞOVA DAN: Da, da.
HREBENCIUC VIOREL: Deci, automat, suntem beliţi.
ŞOVA DAN: Toţi!
HREBENCIUC VIOREL: Deci ascultă ce spun, aia nu e o chestiune... ŞOVA DAN: Nu, codul integrităţii...
HREBENCIUC VIOREL: Trebuie puse la punct astea pentru că, îţi spun, suntem degeaba. Tot aşa, mă chemase pentru asta acum câţiva ani şi zic: Domne, dar vedeţi că e aşa? Şi zice:Domnule Hrebenciuc, nu eu am făcut legea. Ce să îi spun? Ce să îi spun? Aici, uite, la asta, la Braşov şi la acesta, la Sârbu şi la mine, e trecută asta.
ŞOVA DAN: Vreau să vă spun un lucru: când am vorbit cu câţiva judecători - ca sunt prieten, sunt 15 ani de bară - Voi sunteţi nebuni? Şi mi-au spus: Puişor, dăm ce aţi reglementat voi. Voi aţi scris, noi aplicăm.
HREBENCIUC VIOREL: Exact. ŞOVA DAN: Modificaţi legea.
HREBENCIUC VIOREL: Nu, trebuie făcută o chestiune foarte clară.
ŞOVA DAN: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei cu inteligenţă.
HREBENCIUC VIOREL: Vezi că asta e procedura acum, vezi că poate să fie şi
avantajul tău.
ŞOVA DAN: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta.

În 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-a precizat lui Hrebenciuc Viorel, că are posibilitatea reală de a obţine aceste informaţii prin intermediul unui ofiţer de poliţie judiciară care activează în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi care ar gestiona alături de procurori dosare de maxim interes pentru el, dosare în care sunt cercetate persoane cunoscute la nivelul opiniei publice şi aflate în cercul relaţional al vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor.

ILIESCU DUMITRU: (Vorbesc în şoaptă - n.n.) V-am spus că dumneavoastră sunteţi pe mandat.
VIOREL HREBENCIUC: Mh! Da.
ILIESCU DUMITRU: Pur şi simplu asta e tot ce am aflat.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da, da. Dar acum pentru care dosar?
ILIESCU DUMITRU: Nu ştiu, nu m-am băgat mai mult şi vă spun şi de ce. El a spus de ce: Domnule,
dacă pun întrebări, şefa mea ştie, că a văzut la mine în bibliotecă, în sufragerie, şi ştie.
VIOREL HREBENCIUC: Corect, corect! Da, da, da.
ILIESCU DUMITRU: Şi zice: Dacă mă apuc acum să întreb ...
VIOREL HREBENCIUC: El unde e acum, că am şi uitat?
ILIESCU DUMITRU: El este acum la sectorul de poliţie judiciară şi lucrează pe partea judiciară şi pe
partea de DNA.
VIOREL HREBENCIUC: Mh!
ILIESCU DUMITRU: Mi-a spus: Domnule, lucrez la...
VIOREL HREBENCIUC: în sfârşit, nu contează!
ILIESCU DUMITRU: Şi a venit cu informaţia asta, ştia şi de Ponta, şi de toţi. Ştia cine are dosare, ştia
de cei special urmăriţi ş.a.m.d.
VIOREL HREBENCIUC: Da.
ILIESCU DUMITRU: Ştia de Băsescu, de 27 de milioane, că a stabilit un plan pentru anul ăsta şi
mandatele pe care să le ia.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da. Mandatele pe cât timp se dau?
ILIESCU DUMITRU: Mandatul se dă în general pe şase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Şase luni? Deci sunt încă pe mandat.
ILIESCU DUMITRU: Dacă este un mandat pe siguranţă naţională, înseamnă că mai sunt câteva
săptămâni, dar se poate prelungi, nasule.
VIOREL HREBENCIUC: Păi, la mine se prelungeşte în mod sigur.
ILIESCU DUMITRU: Pot să-1 dea şi pe o lună, depinde cât au nevoie. Pot să-1 dea şi pe trei luni, şi pe
şase luni, şi pe un an, dar, de regulă, se dă pentru şase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
ILIESCU DUMITRU: (Vorbeşte în şoaptă - n.n.) Şi el mi-a spus: Nu ştiu de ce, dar pe dosarul lui, pe
partea superioară a dosarului era un tabel cu persoanele, s-a primit ordin de la judecător, la
propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare. Au mai venit şi alte
persoane pe mandat, dar lui i-a sărit în ochi numele dumneavoastră pe mandat. L-am rugat să se
documenteze, i-am zis: Documentează-te, vezi şi tu dacă poţi să afli mai multe.
VIOREL HREBENCIUC: Nu, nu.
ILIESCU DUMITRU: Dar e riscant. E riscant! A luat dosarul, dar nu se poate, nu ştia ce să facă.
VIOREL HREBENCIUC: Corect! Nu, nu, să nu facă niciun pas din ăsta care să-1 mişte acum, Doamne
fereşte, că îl am pe conştiinţă pe urmă.
ILIESCU DUMITRU: Şi atunci când m-a sunat, nu mi-a venit să cred, dar mi-a zis: Mie mi-a sărit în
ochi!
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
(...)
ILIESCU DUMITRU: Da, deci el a văzut, o fi ştiut el că e de la SRI, că nu e de la SRI? El a spus că a
văzut tabelul de la DNA, o fi fost şi la SRI, dar aşa a văzut acolo.
VIOREL HREBENCIUC: Nu contează!
ILIESCU DUMITRU: însă el mi-a spus că a văzut pe tabel asta. Eu dacă am fost plecat, pe urmă a
venit şi problema asta, am fost atât de bulversat, că nu am mai putut să mă văd cu ei şi să văd despre ce
este vorba legat de dumneavoastră.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
ILIESCU DUMITRU: Acum să vedem despre ce este vorba. Pot să mă interesez şi la SRI (vorbeşte în
şoaptă - n.n.), pot să mă documentez şi la DNA.
VIOREL HREBENCIUC: Mh!
ILIESCU DUMITRU: Pot să mă interesez. Dacă vreţi, pot să vă dau.
VIOREL HREBENCIUC: Nu-mi daţi, nu ştiu dacă are rost. Eu acum îmi explic de ce nu îmi răspunde
Marius la telefon. El mi-a trimis felicitări, totul, e foarte corect. Bine, a şi fost plecat cu americanii, a
venit, nu a venit, p ... mă-si!. Eu am pus-o şi eu pe chestii din astea.
ILIESCU DUMITRU: Vă spun că aşa e sută la sută, garantat.
VIOREL HREBENCIUC: Da, nu, nu. Eu am pus-o pe chestii din astea, că el nu îmi răspunde.
(...)
ILIESCU DUMITRU: Ce se întâmplă? De ce a venit puţin speriat la mine atunci? A fost o discuţie cu
procuroarea şi procuroarea a întrebat la ce e ... Ştiţi că v-am zis de atunci, că l-am ajutat pe soţul ei într-
o perioadă.
VIOREL HREBENCIUC: Da.
ILIESCU DUMITRU: Şi văzând chestia asta el a rămas blocat. El a crezut iniţial că dosarul ăla e al
dumneavoastră acolo.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
IILIESCU DUMITRU: Şi pe urmă şi-a dat seama că, de fapt, erau mai mulţi în dosarul respectiv şi
eraţi şi dumneavoastră printre ei.
VIOREL HREBENCIUC: Da.
ILIESCU DUMITRU: Şi el mi-a spus că nu a putut...
VIOREL HREBENCIUC: Când vorbiţi cu el la telefon ...
ILIESCU DUMITRU: Acum a rămas prietena lui.
VIOREL HREBENCIUC: Nu mă deranjează.
ILIESCU DUMITRU: El e un tip din ăsta foarte corect, munceşte mult.
VIOREL HREBENCIUC: Foarte bine! .
ILIESCU DUMITRU: Nu se lasă până nu termină materialul.
VIOREL HREBENCIUC: Foarte bine!
ILIESCU DUMITRU: Şi ea are nevoie, că sunt cauzele ei, dar ea probabil, ştiind,că e o relaţie între noi
şi dumneavoastră, nu i-a dat dosarul.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
ILIESCU DUMITRU: în general, îi dă toate dosarele. De fapt el îi ţine dosarele în fişet. El le ţine
acolo, are cheia de la fişetul ei.
VIOREL HREBENCIUC: Perfect!
ILIESCU DUMITRU: El le pune în ordine, el le cercetează, el e conexiunea cu poliţia pentru diverse
acte.
VIOREL HREBENCIUC: Frumos, bravo lui! Excelent!
ILIESCU DUMITRU: Asta e!
VIOREL HREBENCIUC: Singurul lucru, să stea liniştit după aia.
ILIESCU DUMITRU: Eu v-am spus exact aşa cum e. Nu pot să vă spun ceea ce nu ştiu, nu cunosc. De
fapt, să vă spun sincer, am vrut să vin să mă văd cu dumneavoastră numai pentru treaba asta.
VIOREL HREBENCIUC: Haideţi să ne vedem puţin mai des, aşa, cam la două, trei săptămâni. Eu
sper ca până după mijlocul lui septembrie, încolo, să mă reglez puţin, aşa că sunt şi eu pe aici, dar din
toate părţile vin ...
ILIESCU DUMITRU: Da, ştiu.
VIOREL HREBENCIUC: Dar din toate părţile vin şi chestiuni care trebuie să se întâmple.
In schimbul acestor informaţii, ofiţerul de poliţie, prin Iliescu Dumitru, i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel să îl recompenseze, în sensul obţinerii unor foloase necuvenite, natura acestor foloase nefiind stabilită până la acest moment.
De asemenea, în contrapondere la serviciile acordate, Iliescu Dumitru i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel sprijinul pentru angajarea fiicei sale, Ana-Maria Joiţoiu, de profesie arhitect, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a promis că prin intermediul fiului său, Hrebenciuc Andrei, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică., aspecte ce reies şi din următorul fragment al discuţiei dintre cei doi: (...)
ILIESCU DUMITRU: Cu Ana sunt acum şi eu, îi caut ceva. VIOREL HREBENCIUC: Unde e Ana?
ILIESCU DUMITRU: Nu am reuşit să o bag pe nicăieri, dar am nişte conexiuni şi s-ar putea să-i
găsesc ceva, să-i rezolv.
VIOREL HREBENCIUC: Dar unde? Poate pot să o ajut şi eu.
ILIESCU DUMITRU: Nu ştiu, sunt în căutare. Am întrebat într-o parte, în alta, dar nu am găsit.
VIOREL HREBENCIUC: Ea e arhitect.
ILIESCU DUMITRU: Da, e arhitect. Nu ştiu, poate dacă am găsi o soluţie, o societate din asta, pe
arhitectură, ar fi cea mai bună chestie pentru ea. Ar putea face lucrări acasă, acum se trimit lucrările pe
mai!.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da. Să vorbesc cu Andrei, să văd, că el e cu zona asta.
(•••)
Tot în schimbul informaţiilor furnizate de către ofiţerul de poliţie judiciară, prin
intermediul lui Iliescu Dumitru şi la solicitarea acestuia din urmă, Hrebenciuc Viorel i-a promis că va interveni pe lângă diverse persoane influente printre care şi un funcţionar public, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru a-i determina să o menţină în funcţie pe Despa Silvia, funcţionar în cadrul Fondului Naţional de Garantare.
Aceste aspecte rezultă din următorul fragment al discuţiei: (...)
ILIESCU DUMITRU: Auziţi, cumva pe Silvia Ciornei o ştiţi?
VIOREL HREBENCIUC: O ştiu, dar nu am văzut-o de câţiva ani. Ce-i cu ea, unde e ea? ILIESCU DUMITRU: Ea este la Fondul de Garanţie. Fondul Naţional de Garanţie, FNG.

VIOREL HREBENCIUC: Da.
ILIESCU DUMITRU: Este acolo tot o fată Silvia, îi spune ei Despa, lucrează acolo. VIOREL HREBENCIUC: Da.
ILIESCU DUMITRU: S-a schimbat garnitura acolo şi în general unii dintre ei se mai mişcă dintr-o parte în alta. Dacă are posibilitatea, numai dacă are posibilitatea, nimic altceva. VIOREL HREBENCIUC: Da, o să-i transmit şi o să vorbesc cu Bogdan Ciopel, el trebuie să ştie. Eu am văzut-o acum când a venit la PC, dar nu mai ştiam că a rămas pe acolo. ILIESCU DUMITRU: Ea se ştie cu Bogdan.
VIOREL HREBENCIUC: Da, şi am văzut-o pe acolo, m-am pupat cu ea, na, doamna ministru. Dar îi transmit, văd cum fac. Văd exact unde e, nu cumva să fie ... Dacă e Cristi Socol... Ia staţi puţin!

ILIESCU DUMITRU: Silvia Despa o cheamă. Soţul ei este Nicu Despa, e colonel. VIOREL HREBENCIUC: Numai bine, că e ocupat. ILIESCU DUMITRU: Dar numai dacă se poate.
VIOREL HREBENCIUC: Staţi să vedem unde e ea, dacă ţine de Cristi. Este consilierul primului ministrului pe economic, e copil de-al meu.

ILIESCU DUMITRU: Aaa!
VIOREL HREBENCIUC: Ei, nu fac eu din astea, vă daţi seama. L-a crescut pe Andrei, pe Andrei 1-a adus asistentul lui în primul an, e din familie, cum ar veni.

ILIESCU DUMITRU: Copiii merg pe la ei şi au venit la mine ieri.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da, da. (Vorbeşte la telefon: Ce faci, măi, Cristi? Ce faci? Ia zi! A, bravo! Şi unde eşti acasă, aici sau la Buzău? Am înţeles. Cristi,spune-mi şi mie, Silvia Ciornei lucrează cumva pe la tine, pe acolo, pe la garantare? Pe unde e? Da? Aha! Dă-mi un SMS cu numărul ei de telefon. Da, da. Bine, te pup! Pa, pa! - n.n.) Da, e la garantare. Mi-a zis că nu ţine de el, dar vorbesc cu Daniel Constantin, că ăla ascultă de mine.                        

ILIESCU DUMITRU: Aha!
VIOREL HREBENCIUC: Vorbesc cu Daniel să ne lase în pace. îl prind eu pe Daniel, imediat ce îl prind, vorbesc cu el.
ILIESCU DUMITRU: Să nu uitaţi numele.
VIOREL HREBENCIUC: Silvia Despa. Nu uit, ce dracu? Mihaela Lupu în partea aialaltă şi Silvia Despa aici. Dar chiar să scriu Silvia Despa aici, staţi aşa, că facem altceva. (...)

In acelaşi context, la solicitarea lui Iliescu Dumitru, Hrebenciuc Viorel i-a promis acestuia că va interveni pe lângă Mihalcea Silvia Claudia funcţionar în cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, asupra căreia a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru a o determina să îl ajute pe Iliescu Dumitru să înregistreze în Registrul Comerţului drepturile asupra S.C. Agenţia Română de Securitate S.R.L. In acest sens Hrebenciuc Viorel a contactat-o la data de 13.08.2014 pe Mihalcea Silvia Claudia şi i-a comunicat că urmează să se prezinte la ea, numita Lupu Mihaela, avocata lui Iliescu Dumitru, persoană ce vine din partea lui, astfel cum rezultă din următorul fragment: (...)

VIOREL HREBENCIUC: La Registru e fata mea. ILIESCU DUMITRU: Cine? VIOREL HREBENCIUC: Silvia. ILIESCU DUMITRU: Nu ştiam.
VIOREL HREBENCIUC: Păi, nu a fost la cabinet la mine zece ani? E foarte bună. Vă ştie ea, nu trebuie să o cunoaşteţi.
ILIESCU DUMITRU: Daţi-mi şi mie numărul ei. Nu mă duc eu, trimit pe cineva, pentru că dacă mă duc eu pe acolo, poate apare careva. Daţi-mi şi mie un telefon al ei să o sune fata mea. VIOREL HREBENCIUC: Acum vi-1 dau. ILIESCU DUMITRU: Ce se întâmplă, eu puteam să fac altfel. VIOREL HREBENCIUC: Vă dau acum un SMS cu numărul ei..                                                                                                                                                                        

ILIESCU DUMITRU: Şi un nume?
VIOREL HREBENCIUC: Silvia. Cum o mai cheamă? Taică-su a fost procuror-şef. ILIESCU DUMITRU: Am notat: Silvia. VIOREL HREBENCIUC: Cum o cheamă pe fata dumneavoastră? ILIESCU DUMITRU: Mihaela Lupu.
VIOREL HREBENCIUC: O sun, dar să văd dacă nu e cumva în vacanţă. ILIESCU DUMITRU: Numai să nu uitaţi dumneavoastră numele Mihaelei.
VIOREL HREBENCIUC: Nu, acum o sun. Nici Andreea nu răspunde. Mă sună ele. Cât stăm noi de vorbă, mă sună una din ele. Poate o fi plecată, se mărită şi ea acum. în sfârşit, mă sună ele. ILIESCU DUMITRU: Şi am luat toate măsurile necesare, am blocat tot peste tot, în fine. Sunt într-o situaţie destul de delicată, pentru că, fiind în familie, mai cunoaşte ...
VIOREL HREBENCIUC: Mă sună Silvia. (Vorbeşte la telefon: Ce faci, Silvia? Eşti în vacanţă, ce-i cu tine? Dar unde eşti? Nu, te întrebam dacă eşti în concediu sau la birou. Aaa, nu ai fost în concediu? Ai fost sau nu te-ai dus? Când e nunta, Silvia? A, mai e timp. Am înţeles. Silvia, bem o cafea vineri, când o să ajung şi eu la Bucureşti, sau luni, dar o să te caute din partea mea Mihaela Lupu. Da? Aşa, ca să ştii. Şi, oricum, vreau să te văd, da? Hai, te pup mult! Sărut mâna! Pa, pa!) Era la Asirom, telefonul era în geantă, ca la femei.
(...)
Cu ocazia întâlnirii din data de 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-a solicitat lui
Hrebenciuc Viorel să intervină pe lângă funcţionari publici pentru a-i determina să îl
destituie pe Bontea Vlad, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor, din funcţia pe care o exercită, cerere acceptată de către Hrebenciuc
Viorel.
Această solicitate a lui Iliescu Dumitru a fost făcută în contextul în care, după ce a
înfiinţat societatea Agenţia Română de Securitate S.R.L. şi după ce a trecut-o pe numele
lui Bontea Vlad şi soţia sa, Bontea Alina-Loredana, cei doi refuză la momentul actual să
îi restituie părţile sociale ale societăţii, aspecte ce rezultă din următorul fragment al
discuţiei dintre cei doi:
(-)
ILIESCU DUMITRU: Ştiţi că eu societatea am avut-o pe numele nepoatei mele şi al lui Vlad Bontea.
Ea e căsătorita cu Vlad.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
ILIESCU DUMITRU: Fata asta este a treia fată a mea, eu am crescut-o de mică.
VIOREL HREBENCIUC: Ştiu, ştiu!
ILIESCU DUMITRU: Nu puteam să ţin pe numele meu societatea? Cu tot cu terenuri, cu tot, tot, tot,
în iulie mă anunţă că nu îmi mai dă societatea.
VIOREL HREBENCIUC: Vai!
ILIESCU DUMITRU: De cine credeţi că era pusă? De bărbatu-su! Şi pe el, nu vă, eu l-am pus
vicepreşedinte.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou