Sume mari la drumul mic, pentru firme alese

Orlando Chelu, 11 februarie 2023, Ora 14:14

  • print
  • |
sume-mari-la-drumul-mic-pentru-firme-alese-47447-1.jpg

Sume mari la drumul mic, pentru firme alese  

Undeva în Argeș, există o comună numită Călinești. Legenda spune că numele ei vine de la un anume Călin, care rupea file bugetare pentru firmele prietene ca-n poveste. Comuna e una destul de măricică, cu vreo 12 sate și multe drumuri. Iar drumurile astea, că nu-i totul ca-n poveste, sînt drumuri românești, care trebuie reparate. Spre norocul unor firme, comuna e condusă de un domn de la PSD, Mihai Georgescu. De altfel, și județul e unul vopsit în roșu, astfel că firmele cu prieteni în roșu fac lucrări excelente. La începutul anului, primarul Georgescu a decis să repare și să asfalteze toate drumurile. Sau, mă rog, de toți banii. Așa că, pe 30 ianuarie, în urma unei licitații la care s-au primit mai multe oferte, însă cele mai multe au fost retrase înainte ca licitația să aibă loc, contractul în valoare de 32.198.490 de lei plus TVA a fost atribuit unei asocieri formate din General Trust Argeș SRL, H.V.I.D. Consulting Group SRL din București și Ideal Construct Activ SRL din Argeș.

Spre bucuria financiară a Primăriei Călinești, suma pentru care a fost atribuit contractul a fost cu un milion de lei mai mică decît prețul maxim estimat de experții administrației. Mai important decît banii în sine este ca drumurile comunei să fie reparate și asfaltate corespunzător. Iar asta se va întîmpla, cu siguranță. Căci, dacă ultima firmă e una mai mică, iar băieții de la H.V.I.D. Consulting se ocupă cu proiectarea, General Trust Argeș SRL este o firmă extrem de serioasă. Și, mai important, patronul Cătălin Spătaru este, conform presei județene, un băiat de casă al șefilor PSD. Bașca, în urmă cu ceva mai bine de doi ani, General Trust Argeș SRL a fost amendată, împreună cu încă patru firme, de Consiliul Concurenței, pentru un contract privind asfaltarea străzilor din Pitești. Stați însă liniștiți, căci amenda n-a fost pentru calitatea lucrărilor, ci pentru că cele cinci firme ar fi mers pe-o mînă pentru a lua contractul. Prin urmare, e clar că de cei peste 32 de milioane de lei au să iasă niște drumuri brici în Călinești.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou