Tăriceanu: „Lăsați-l pe domnul Băsescu să se ducă să-și vadă de marinărie”

Mălina Andrei, 29 septembrie 2014, Ora 12:33

  • print
  • |
tariceanu-lasati-l-pe-domnul-basescu-sa-se-duca-sa-i-vada-de-marinarie-43634-1.jpg

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a comentat într-o emisiune a Digi24, declarația președintelui Traian Băsescu legată de organizarea unui referendum pentru monarhi și a calificat-o ca fiind una „grețoasă și revoltătoare". „Lăsați-l pe domnul Băsescu să se ducă să-și vadă de marinărie", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Candidaul la prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat declarația președintelui Traian Băsescu, făcută la Congresul PNȚCD, cu privire la organizarea unui referendum pe tema alegerii între monarhie sau republică. „Ceea ce face Traian Băsescu, zi de zi, nu face decât să-mi întărească convingerea și să aducă noi dovezi în sprijinul cererii mele de suspendare. Ceea ce a făcut astăzi (n.r. duminică, la mitingul de susţinere al Elenei Udrea) este o încălcare evidentă a rolului pe care trebuie să-l joace preşedintele, conform Constituției. Pentru mine declarația pe care a făcut-o nu face decât să întregească penibilul de care se înconjoară, zi de zi. Este pe final de mandat!", a declarat Tăriceanu la Digi24.

Acesta a reamintit că în anul 2011, când se împlineau 90 de ani de naşterea Regelui Mihai, a iniţiat un demers pentru a-l invita pe rege să susţină un discurs în Parlament, dar nu a fost susţinut. "Ce s-a intamplat în Parlament? PDL s-a dus să-l întrebe pe Băsescu ce să facă. Li s-a spus să nu susţină acest demers. Şi cine ne-a sprijinit? PSD", a spus Tăriceanu.

"Tinerii, nu îmi imaginez ca pot să facă abstractie de atitudinea lui asupra Casei Regale... Declarația pe care a făcut-o, eu o găsesc grețoasă și revoltătoare. Nu poate Traian Băsescu, după tot ce a spus despre Casa Regală, despre Regele Mihai și despre monarhie, să ne trezim cumva că lasă impresia că este un susținător al monarhiei.
Chestiunea asta e picătura care îmi umple paharul de greață pentru acest personaj politic, numit Băsescu!", citează Digi24.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou