Best Dental

Tensiuni in Cataloniei: Seful politiei a fost demis

Constantin Georgescu, 28 octombrie 2017, Ora 11:15

  • print
  • |
tensiuni-in-cataloniei-seful-politiei-a-fost-demis-46750-1.jpg

Tensiuni în Catalonia: Şeful poliţiei a fost demis. Zeci de mii de poliţişti trimişi în regiune


Directorul general al poliţiei catalane, Pere Soler i Campins, a fost destituit de Guvernul spaniol, această decizie făcând parte din măsurile venite după hotărârea de punere în aplicare a articolului 155 al Constituţiei Spaniei, relatează agenţia EFE, citată de La Vanguardia, potrivit news.ro.

Pere Soler i Campins le-a adresat o scrisoare de despărţire celor din poliţia catalană. "Vreau ca la despărţire să vă spun ce v-am spus şi când am venit, că voi fi mereu un apărător al vostru şi la ordinele voastre", a notat fostul şef al Mossos d'Esquadra.

Potrivit La Razon, Guvernul spaniol va controla în Catalonia peste 33.000 de agenţi care fac parte din Poliţia Naţională, Garda Civilă şi Mossos D' Esquadra.

Okdiario.com notează că sute de angajaţi ai poliţiei catalane au semnat o declaraţie adresată ministrului spaniol de Interne, prin care îşi arată respectul faţă de Constituţie şi se angajează să menţină legalitatea în Catalonia.

Vezi şi: Premierul spaniol, Mariano Rajoy, anunţă dizolvarea Parlamentului catalan şi convocarea de alegeri în regiune pe 21 decembrie

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat, vineri, cu 70 de voturi la zece şi două abţineri, o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană.

După adoptarea moţiunii de către parlamentul catalan, premierul spaniol Mariano Rajoy a destituit Guvernul regional, a dizolvat Parlamentul catalan şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:47