Traian Băsescu: „Teritoriul dintre Prut şi Nistru a fost şi este pământ românesc”

Mălina Andrei, 25 octombrie 2014, Ora 13:41

  • print
  • |
traian-basescu-teritoriul-dintre-prut-si-nistru-a-fost-si-este-pamant-romanesc-44047-1.jpeg

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române, că nu o să îl convingă nimeni că trecerea Prutului în al doilea război mondial a fost o greşeală, subliniind că este discutabilă doar trecerea Nistrului, potrivit Mediafax.

"O să spun poate un lucru care unora li se va părea nepotrivit. N-o spun pentru prima dată, dar astăzi, foarte aproape de încheierea mandatului, îmi iau libertatea s-o spun: vorbim prea puţin de prima parte a celui de-al doilea război mondial. Şi acolo au căzut ostaşi români care au executat ordinul politicienilor. Şi niciodată nimeni n-o să mă convingă că trecerea Prutului a fost o greşeală în istorie", a declarat Traian Băsescu, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române.

Şeful statului a precizat că trecerea Nistrului "poate e discutabilă", dar "Armata română prin tradiţie şi-a apărat teritoriul naţional", iar "teritoriul dintre Prut şi Nistru a fost şi este pământ românesc".

În iunie 1940, în urma unui ultimatum dat de Uniunea Sovietică, România a cedat, fără luptă, Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa. În 22 iunie 1941, Armata română, sprijinită de unităţi ale Armatei germane, a început campania de recucerire a Basarabiei şi Bucovinei.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, alături de mai mulţi miniştri, participă, sâmbătă, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române, la sosirea la ceremonie preşedintele dând mâna doar cu reprezentanţii Armatei, nu şi cu premierul şi cu membrii Guvernului.

Aceasta este prima participare comună a preşedintelui şi a premierului la un eveniment, de la debutul campaniei electorale.

Manifestările de la Carei se desfăşoară la Monumentul Ostaşului Român.

Sâmbătă se împlinesc 70 de ani de la momentul din 25 octombrie 1944, de la Carei, care a reprezentat ultima victorie a Armatei Române în lupta cu trupele ungaro-germane.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:07
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou