Best Dental

Ultima ora: Mesajul trimis de MAE pentru Catalonia

Constantin Georgescu, 28 octombrie 2017, Ora 11:24

  • print
  • |
ultima-ora-mesajul-trimis-de-mae-pentru-catalonia-46751-1.jpg

ULTIMA ORĂ: Mesajul trimis de MAE

România reacţionează oficial la situaţia din Catalonia şi își reafirmă "sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Spaniei".

"Respingem cu fermitate și irevocabil „declarația unilaterală de independență" a Cataloniei. Reafirmăm sprijinul ferm al României pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Spaniei. Spania este un aliat important și partener strategic al țării noastre, relație reflectată atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul UE și la nivel internațional.

Subliniem că legitimitatea oricărui proces sau a oricărei acțiuni care ține de ordinea internă a unui stat rezidă în deplina sa conformitate cu legea fundamentală, cu ordinea de drept din statul respectiv. Reiterăm poziţia consecventă a României în favoarea respectării dreptului internațional, care nu permite modificări teritoriale survenite fără acordul statului implicat.

Situația generată în Catalonia ține de ordinea internă din Spania și ne exprimăm speranța că va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituționale din acest stat", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Parlamentul regiunii Catalonia a votat vineri în favoarea independenţei faţă de Madrid. Tot vineri, Madridul a anunţat că va restabili ordinea constituţională în Catalonia şi va organiza alegeri anticipate. Uniunea Europeană şi SUA susţin guvernul de la Madrid.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:17