Un membru CSM cere reluarea procedurii de ridicare a imunităţii în cazul altor parlamentari

Mălina Andrei, 20 noiembrie 2014, Ora 14:04

  • print
  • |
un-membru-csm-cere-reluarea-procedurii-de-ridicare-a-imunitatii-in-cazul-altor-parlamentari-44452-1.jpg

Horaţius Dumbavă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îi solicită să facă demersuri pentru a fi reluată procedura de ridicare a imunităţii şi în cazul altor parlamentari, între care Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma şi Ion Stan, potrivit Mediafax.

"În ultimele zile, asistăm la un rol constructiv, fără precedent, al Parlamentului, în a nu obstrucţiona justiţia în a-şi face datoria constituţională. (...) Însă trebuie spus că şi aici trebuie mers până la capăt, tocmai pentru a nu mai exista loc de interpretare. Există cereri ale procurorului general de ridicare a imunităţii unor parlamentari, respinse fără o justificare de către Parlament, şi mă refer la domnii senatori şi deputaţi, printre alţii: Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu, Laszo Borbely, Vlad Cosma, Ion Stan. Trebuie reluată procedura în cazul acestor parlamentari, iar Plenul Parlamentului să dea liber justiţiei în a verifica acuzaţiile aduse de procurori", solicită judecătorul Dumbravă, în scrisoarea deschisă transmisă preşedintelui ales.

Membrul CSM a subliniat că este necesară, până la modificarea Constituţiei României, o nouă lege privind ridicarea imunităţii, "prin care să se prevadă în mod clar ridicarea barierelor nejustificate în îndeplinirea actului de justiţie".

În această săptămână, Camera Deputaţilor a avizat luarea de măsuri preventive în cazul lui Ioan Adam, Ion Diniţă şi Mircea Roşca, iar Senatul a dat undă verde urmăririi penale a senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou