Victor Ponta dă exemple din „House of Cards” la bilanțul MApN

Mălina Andrei, 10 martie 2015, Ora 13:08

  • print
  • |
victor-ponta-da-exemple-din-house-of-cards-la-bilantul-mapn-45875-1.jpg

Victor Ponta a fost prezent astăzi la bilanțul MApN. Vorbind despre finalizarea, în 2015, a sistemului de apărare antirachetă de pe teritoriul României, premierul a făcut referire la o scenă din celebrul serial american "House of Cards".

"În anul 2015 vom finaliza, cu partenerii americani, sistemul de apărare antirachetă, care va arăta foarte clar determinarea României de a avea capabilităţi şi a duce la bun sfârşit proietce importante.

Fac o scurtă paranteză: cel mai urmărit serial - sigur, ficţiune - de politică în acest moment în America, «House of Cards» are un moment în care preşedintele Statelor Unite îl primeşte pe preşedintele Rusiei la Casa Albă, şi preşedintele Rusiei spune «ne înţelegem pe Middle East (Orientul Mijlociu - n.r.) dacă eşti de acord să opreşti scutul antirachetă din Europa» şi mă gândeam dacă cineva din cei care au scris scenariul ştiau că România este cu adevărat, nu doar în ficţiune, un pion important, o ţară importantă într-o asemenea gândire globală care face interesul inclusiv al serialelor de televiziune", a spus Ponta, la bilanţul Ministerului Apărării.

Nu este prima dată când serialul pare a fi o sursă de inspirație pentru șeful guvernului. În campania electorală pentru alegerile prezidențiale, unul dintre cele mai tensionate momente din timpul primei confruntări Ponta - Iohannis a fost acela în care premierul a pretins scuze de la contracandidatul său pentru o acuzaţie la adresa soţiei sale, Daciana Sârbu.

"House of Cards" este un serial american de televiziune care prezintă intrigi din viaţa politică a SUA.

Ponta a salutat inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a avea un acord politic referitor la finanțarea Armatei.

"Încă o dată o spun - și nu din politețe sau din calcule politice-, salut inițiativa președintelui Iohannis de a avea un consens național, un acord politic referitor la finanțarea pe termen lung a cheltuielilor militare, pentru că este un domeniu în care bătălia politică trebuie să înceteze. (...) E important pentru dumneavoastră să aveți această stabilitate și predictibilitate, mai ales că România trebuie și face foarte bine să arate că înțelege în primul rând provocările crescute în regiune și rolul pe care trebuie să îl avem", a spus Ponta în prezența șefului statului, aflat și el la bilanțul MApN.

Premierul a calificat acest acord politic drept "un semn de seriozitate și stabilitate", arătând că țări vecine României, de asemenea membre NATO, au decis să își diminueze cheltuielile militare.

"Mă uit la vecinii noștri parteneri NATO care au altă opțiune. Ungaria și-a redus cheltuielile militare la 0,75 % din PIB, Bulgaria la fel. Faptul că România își asumă la nivelul întregii clase politice importanța pe care o acordăm acestui domeniu fundamental este un semn de seriozitate și stabilitate", a susținut prim-ministrul Victor Ponta.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou