Victor Ponta şi Liviu Dragnea, în Teleorman

Florentina Șerbănescu, 22 aprilie 2014, Ora 15:25

  • print
  • |
victor-ponta-si-liviu-dragnea-in-teleorman-39567-1.jpg

Premierul Victor Ponta şi Liviu Dragnea promit bani pentru refacerea digurilor de apărare şi a caselor afectate de inundaţii. Banii vor pleca spre sinistraţi şi Administraţia Apelor Române, iar autorităţile locale promit că vor termina lucrările înainte de finalul verii. Ponta şi Dragnea au vizitat împreună, pe jos şi cu barca, localitatea Beiu, una dintre localităţile în care inundaţiile au făcut ravagii în ultimele două zile.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că mai sunt cinci persoane care pot fi numite evacuate.

„Celelalte 60 au revenit în case. Avem 750 de fântâni afectate, peste 800 de capete de animale care au fost evacuate și duse în locuri sigure", a precizat el.

Liviu Dragnea adăugat că podul de pe Drumul European 70, la intrarea în Alexandria, este foarte afectat.

Vicepremierul a menționat și că deocamdată nu mai sunt riscuri majore cu privire la alte victime sau alte pagube.

Prefectul de Teleorman a adăugat că pagubele vor fi evaluate pentru fiecare gospodărie în parte și că vor primi compensații.

Guvernul va da în şedinţa de miercuri banii pentru refacerea digurilor şi caselor afectate de inundaţii. Vor primi bani atât sinistraţii, cât şi Administraţia Apele Române, pentru refacerea digurilor de protecţie a râurilor din judeţul Teleorman, dar şi pentru construcţia celui promis de ani de zile pentru Beiu, au spus cei doi oficiali.

Digurile ar trebui să fie gata la sfârşitul verii, au promis autorităţile locale cu care au discutat Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

Principalele concluzii ale vizitei:

Mâine le dau bani pentru dig, a spus premierul Victor Ponta. Este vorba, printre altele, de 15 milioane de lei destinaţi refacerii digului de apărare contra inundaţiilor din Beiu.

Se vor găsi soluţii pentru toate râurile care au ieşit din matcă - Vedea, Teleorman şi Pârâul Câinelui - a spus la rândul său Liviu Dragnea.

Victor Ponta mai spune că ajutorul de moment nu este suficient, pentru că situaţia se poate repeta oricând: Imediat ce se fac toate procedurile, îi ajutăm pe oameni, în primul rând cu materiale de construcţie. Oamenii sunt muncitori, îşi repară... Problema e că peste doi ani, dacă se repetă situaţia, repară din nou.

De aceea a venit şi directorul (Administraţiei) Apele Române, să ne explice tehnic, a mai spus Ponta.

(Întrebare jurnalist: Dacă locuitorii au asigurări împotriva inundaţiilor): O să-i întrebaţi dumneavoastră, a replicat premierul. Acesta le-a mulţumit pompierilor şi jandarmilor de la ISU care au stat aici zi şi noapte.

Aşa e românul, după prima greşeală nu învaţă, trebuie să vină şi a doua, a mai spus premierul, discutând cu sătenii şi problemele cu apa care le invadează localitatea.

 

Premierul Victor Ponta a mers marţi dimineaţă în satul Beiu din judeţul Teleorman, unde, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, s-a urcat într-o barcă pentru a vedea mai multe zone inundate:

 

Reprezentanţii autorităţilor locale cu care cei doi oficiali inspectează zona spun că, dacă vor primi bani de la Guvern în şedinţa de miercuri, până în august vor reuşi să facă lucrările pe care le promit de multă vreme.

Localitatea Beiu se află la confluenţa a două râuri care au ieşit din matcă în ultimele două zile.

 

Patru oameni au murit, 168 de case sunt inundate, iar 250 de persoane au fost evacuate în ultimele trei zile în judeţele Teleorman, Prahova şi Olt.

Luni, oficialii au fost criticaţi pentru lipsa de reacţie în faţa situaţiei create în sudul ţării de ploile abundente din ultimele două săptămâni. Vicepremierul Liviu Dragnea a fost chiar luat la rost la el în judeţ, al cărui preşedinte de Consiliu Judeţean a fost timp de trei mandate. Oamenii s-au plâns că nimeni nu s-a interesat de soarta lor de când au început ploile. Premierul s-a îngrijorat - abia luni -, deşi codurile de inundaţii au fost emise miercurea trecută.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou