Victor Ponta: TVA ar putea fi redus în proporție de 99% din luna aprilie

Mălina Andrei, 25 martie 2015, Ora 11:06

  • print
  • |
victor-ponta-tva-ar-putea-fi-redus-in-proportie-de-99-din-luna-aprilie-46082-1.jpg

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, că TVA-ul ar putea fi redus din luna aprilie.

"Putem, în proporţie de 99%, să aplicăm o măsură de reducere a TVA, chiar din luna aprilie. Şi practic, Codul Fiscal, cel care va intra în vigoare la 1 ianuarie şi care prevede atât reducerea cotei TVA la 20%, cât şi reducerea la 9% pentru produsele agricole de bază, să fie devansată cu cel puţin şase luni. Asta este vestea bună. Vestea mai puţin bună este că nu putem să le facem pe ambele anul acesta. Ori reducem TVA la 20%, ori păstrăm TVA la 24% şi reducem la produsele alimentare. Important este să facem analiza, ca să facem cel mai bun lucru. E ca acasă, ai nevoie şi de pâine, ai nevoie şi de lapte. La care renunţi? Pentru că ai nevoie de ambele. Vreau să luăm o măsură care să ajute economia, în ansamblul său. Nu ştiu care va fi alegerea, important este că orice vom decide în aprilie, de la 1 ianuarie, atât TVA cât şi preţurile vor fi reduse. Sunt măsuri de care are nevoie România."

Premierul a adăugat că urmează să facă o analiză, alături de specialişti, pentru a vedea care dintre cele două măsuri este mai bună pentru economia generală a României şi că este important să se menţină trendul ascendent al economiei.

"Vom face o analiză până pe 15 aprilie. Vom vedea care dintre măsuri este mai utilă pentru dezvoltarea noastră. Mesajul pe care îl dăm este extrem de important. Rezultatele din ultimii trei ani sunt bune, dar trebuie susţinute în continuare. Dacă adoptăm măsura în aprilie, la 1 iunie intră în vigoare."

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou