Vladimir Putin consideră că relațiile cu Occidentul se pot normaliza

Dan Alexandru, 20 aprilie 2014, Ora 15:59

  • print
  • |
vladimir-putin-considera-ca-relatiile-cu-occidentul-se-pot-normaliza-39557-1.jpg

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a salutat desemnarea fostului premier norvegian, Jens Stoltenberg, pentru postul de secretar general al NATO. Într-un interviu acordat televiziunii publice de la Moscova, liderul de la Kremlin a afirmat că relaţiile cu Occidentul se pot normaliza, în pofida disputelor recente provocate de anexarea Crimeei.
În opinia lui Vladimir Putin, numirea fostului premier norvegian Jens Stoltenberg în postul de secretar general al NATO, din toamna aceasta, ar ajuta la îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică.

„Avem relaţii foarte bune, inclusiv relaţii personale. Este o persoană foarte serioasă şi responsabilă. Dar să vedem cum se vor dezvolta relaţiile în noua sa calitate", a declarat Vladimir Putin.

De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că nu vede niciun motiv ca relaţiile dintre Rusia şi Occident să nu se îmbunătăţească, dar că este rândul Vestului să acţioneze.

„Asta nu depinde de noi. Sau mai degrabă nu doar de noi. Asta depinde şi de partenerii noştri. Cred că nu există ceva care poate împiedica o normalizare şi o cooperare normală cu Vestul", a adăugat preşedintele Rusiei.

El a apărat şi rezultatul referendumului pentru independenţă din Crimeea, de luna trecută. El a spus că populaţia din republica autonomă nu putea fi obligată să meargă la vot în număr atât de mare.

„Ştiu situaţia şi am mai vorbit despre asta, dar, dacă suntem cinstiţi şi obiectivi, atunci va fi clar pentru toată lumea că este imposibil să forţezi oamenii să iasă din case, din apartamente, sub ameninţarea armelor, şi să-i obligi să meargă la secţiile electorale şi să voteze. Prezenţa la vot a fost de 83%", a mai spus liderul de la Kremlin.

Rusia continuă să nege informaţiile potrivit cărora s-ar pregăt să invadeze Ucraina, deşi îşi menţine trupele la graniţa cu această ţară. Un purtător de cuvânt al Kremlinului de declarat că trupele sunt păstrate la graniţă doar ca măsură de precauţie.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou