Atentat terorist în Bulgaria. Şapte turişti israelieni au fost ucişi - bilanţ provizoriu

Ziarul Atac, 18 iulie 2012, Ora 19:56

  • print
  • |
atentat-terorist-in-bulgaria-sapte-turisti-israelieni-au-fost-ucisi-bilant-provizoriu-27093-1.jpg

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi numeroase altele au fost rănite într-o explozie care a vizat un autocar cu turişti israelieni în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas, relatează site-ul Novinite.com.

Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP, a anunţat că trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost rănite în atentatul care a vizat autocarul cu turişti israelieni. Bilanţul a fost modificat ulterior, neoficial, la şapte morţi, notează Novinite.
Potrivit postului de radio BNR şi postului de televiziune bTV, un autocar a explodat, iar alte două au luat foc în acelaşi incident. Autorităţile bulgare au anunţat că explozia este rezultatul unui act terorist.
Conform presei bulgare, turiştii israelieni veniseră pe aeroportul din Burgas la ora 16.50 (16.50, ora României), cu un avion al companiei Air Via, de la Tel Aviv.

De la aeroport, turiştii israelieni s-au îmbarcat în autocare şi se îndreptau spre hoteluri din staţiunea Sunny Beach, pe litoralul bulgar al Mării Negre. La bordul autocarului în care s-a produs explozia erau aproximativ 40 de turişti israelieni.
Nu este primul incident de acest gen în Bulgaria. În ianuarie, oficialii de la Sofia au anunţat că au reuşit să împiedice un atac cu bombă care viza tot turişti israelieni.

Comentatorul militar al televiziunii publice israeliene vorbea, în ianuarie, despre posibilitatea ca acea tentativă să fie legată de apropierea datei la care se împlineau patru ani de la asasinarea unuia dintre fondatorii organizaţiei militare libaneze Hezbollah, ucis într-un atentat în februarie 2008 la Damasc. Hezbollah a acuzat Israelul că se află la originea acestui asasinat.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou