Campanie electorală cu morţi, miri şi naşi

Ziarul Atac, 25 noiembrie 2012, Ora 17:18

  • print
  • |
campanie-electorala-cu-morti-miri-si-nasi-28060-1.jpg

Potrivit unei monitorizări a CNA, Dan Diaconescu şi-a făcut clipuri de campanie cu participările sale la înmormântările şi nunţile din Târgu Jiu

În ziua de 12 noiembrie la postul OTV au fost difuzate în cadrul emisiunii de dezbatere electorală imagini de la o înmormântare din Târgu Jiu la care Dan Diaconescu a participat. Cu o zi în urmă, tot potrivit monitorizării CNA, postul OTV a difuzat imagini de la o nuntă la care Dan Diaconescu a fost naș, prezentându-se pregătirile evenimentului, cununia civilă şi cadoul dat mirilor.

Pe 11 noiembrie, Dan Diaconescu a participat la înmormântarea a trei tineri morţi în accidentul de la Drăguţeşti, Gorj. Evenimentul a fost speculat mediatic de patronul OTV care a filmat şi a folosit imaginile difuzându-le sub formă de clip electoral pe 12 noiembrie, în intervalul 20:46 - 22:30.

Presa din Târgu Jiu a relatat că Dan Diaconescu este prezent la toate cumetriile şi înmormântările din oraş. În debutul campaniei, Dan Diaconescu, după ce şi-a lansat candidatura pentru deputăţie a năşit doi tineri. Potrivit site-ului local pandurul.ro, Dan Diaconescu a plătit toate cheltuilile pentru nunta celor doi tineri. Şi imaginile de la nuntă au fost folosite pe post de clip electoral difuzat la OTV pe 11 noiembrie.
Dan Diaconescu a dat, luni, o declaraţie la DNA despre participarea sa la licitaţia pentru privatizarea Oltchim, în dosarul deschis în urma sesizării Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, care îl acuză pe patronul OTV de înşelăciune.

Avocatul Daniel Fenechiu a declarat că Dan Diaconescu a dat o declaraţie "amplă" în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în care a prezentat detaliile din procedura de privatizare a combinatului Oltchim.

"Dan Diaconescu s-a referit la tot ce s-a întâmplat la licitaţie, arătând în detaliu momentele care au dus la nefinalizarea procedurii de privatizare a Oltchim", a mai spus avocatul. Fenechiu a precizat că Dan Diaconescu le-a spus procurorilor care este punctul său de vedere faţă de acuzaţiile formulate de OPSPI la adresa lui, respectiv că ar fi înşelat autorităţile statului şi că ar fi modificat unele documente, povestind totodată cum a ajuns la decizia de a participa la procedura de privatizare a combinatului Oltchim.

Avocatul a mai arătat că, odată dată declaraţia de către clientul său, rămâne la latitudinea procurorului de caz să decidă ce face în continuare cu acest dosar. Potrivit lui Fenechiu, anchetatorii pot solicita documentaţie suplimentară, iar la final, după studierea întregului probatoriu, trebuie să dispună o soluţie în acest dosar deschis la sesizarea OPSPI.

Dan Diaconescu a fost şi în 5 noiembrie la DNA. El declara atunci că a aflat conţinutul plângerii formulate împotriva sa legate de licitarea acţiunilor Oltchim şi că va reveni în faţa procurorilor după ce reclamaţia sa de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se va conexa cu cea a lui Remus Vulpescu de la DNA.

În 22 octombrie, fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a dat o declaraţie în faţa procurorilor anticorupţie în legătură cu eşecul privatizării Oltchim, arătând că, atunci când a apărut oferta lui Dan Diaconescu, statul era în proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajaţilor şi repornirea unităţii.

Întrebat care este paguba produsă prin neprivatizarea Oltchim şi în ce constă ea, Vulpescu susţinea că aceasta se ridică la aproximativ 200-300 milioane de lei, respectiv suma pachetului de acţiuni. În legătură cu natura pagubei, Vulpescu arăta că, în acest caz, nu este vorba despre o pagubă neapărat materială, ci de un grav dezechilibru adus instituţiilor statului.

Vulpescu mai spunea că în cazul în care nu exista o ofertă de privatizare, combinatul Oltchim ar fi fost repornit mult mai repede.
În 3 octombrie, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu, patronul OTV, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

Potrivit sesizării, Dan Diaconescu a indus în eroare statul român şi opinia publică atunci când a spus că deţine suma de aproximativ 200 de milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de Ministerul Economiei - OPSPI.

"Intenţia numitului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin înşelăciune publică şi uz de fals, în scopul de a obţine notorietate şi, eventual, în alte scopuri care urmează a fi stabilite de autorităţi, nu era previzibilă şi nu a putut fi constatată oficial înaintea zilei de 1 octombrie, când activitatea infracţionala a numitului Diaconescu Cristian Dan a şi fost stopată", preciza Ministerului Economiei într-un comunicat de presă.

De asemenea, în comunicat se mai arată că Diaconescu a săvârşit deliberat activitatea infracţională, care "prezintă elemente transfrontaliere", acţiune prin care a perturbat "deosebit de grav" activitatea Oltchim şi a OPSPI. În sesizare se mai arată că patronul OTV a utilizat înscrisuri false pe care le-a întocmit sau obţinut de la terţe persoane.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou