Cea mai frumoasă expoziție de cristale de lux a ajuns la Baia Mare

Ziarul Atac, 25 iunie 2012, Ora 21:54

  • print
  • |
cea-mai-frumoasa-expozi-ie-de-cristale-de-lux-a-ajuns-la-baia-mare-26713-1.jpg

Tânjind după evenimente culturale de anvergură, Baia Mare se pare că începe să se trezească din somn. Pentru prima dată în România, una din cele mai frumoase colecții de cristale de lux a ajuns în bijuteria „Luxor" din Baia Mare. Având în vedere frumusețea și raritatea acestor piese nu este la îndemâna oricui să vadă piese din cristal pur în fiecare zi. Aduse tocmai din Italia, majoritatea exponatelor au delectat ochii vizitatorilor, lăsând impresia că România, implict Baia Mare mai are mult de învățat de la acești maeștrii.

Și dacă piesele expuse nu au fost de ajuns pentru surprinderea băimărenilor, nu mică ne-a fost tuturor surprinderea să aflăm că unul dintre creatorii acestor bijuterii de cristal este chiar un băimărean. Marius Michiș a ajuns în Italia la începutul anilor 90, fiind în acest moment unul din oamenii de bază ai fabricii Collevilca. Au trecut ani buni de când a început să-și dedice zilele acestei meserii, însă spune că tot efortul merită din plin. „Tot timpul am avut această pasiune, tatăl meu fiind maistru sticlar. În Italia am ajuns în 1997, iar la recomandarea unui bun prieten de-al meu am reușit să merg la fabrica ColleVilca, una din cele mai renumite din acest domeniu. Am fost șocat când am intrat prima dată acolo și am văzut oameni despre care doar auzisem, cu care nu credeam vreodată că voi ajunge să lucrez. Am decis să rămân în Italia și să prind secretele acestei meserii", își amintește băimăreanul.


Chiar dacă a făcut obiecte de lux pentru renumiți clienți precum „Tiffany", Silvio Berlusconi, Harison Ford, Kevin Costner și mulți alții, băimăreanul povestește că munca sa nu este una foarte ușoară. „Totul poate fin învățat, dar la fel ca peste tot ai nevoie de răbdare, îndemânare și talent. Lucrăm ore întregi în temperaturi ridicate. Este o meserie dificilă, dar eu consiuder că totul se merită când vezi ceea ce ai creat. Aceste lucruri fac parte din artă, fiind și unele din cele mai scumpe obiecte create în acest domeniu.

Colecția expusă la Baia Mare este una cu totul și cu totul aparte, aceasta fiind copmpusă din exponate din toate categoriile având chiar și un obiect unic în lume. „În urmă cu un an l-am cunoscut pe Felician Cerneștean și atunci ne-am propus să venim cu această colecțiue la Baia Mare. Nu a fost ușor de realizat acest eveniment, având în vedere că singurele locuri în care am dus colecțșie sunt Londra, Paris, Hong Kong și câteva capitale importante de pe harta lumii. Este greu să convingi pe cineva să te lase să scoți din fabrică obiectele acestea, dar mai greu a fost să le arăt că și România merită un asemenea eveniment. Vom încerca să mergem și la Cluj, Brașov sau București tocmai să le arăt tuturor că și România poate să aprecieze aceste obiecte unice.

Când vine vorba de prețul întregii colecții, Marius pare a fi puțin reținut. „Este greu să pui un preț pe ceva unic. Avem și piese care întradevăr valorează mai puțin, dar sunt câteva la care deja nu se mai poate face un raport exact. Avem piese create special pentruu prinții din Dubai, din cristal pur și cu aur de 24 k. Sunt obiecte foarte rare, pentru care prețul nu poate fi exprimat ușor", a arătat băimăreanul.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou