Iurie Darie, internat din nou. Acumulează lichid la creier şi este confuz

Ziarul Atac, 17 iunie 2012, Ora 08:54

  • print
  • |
iurie-darie-internat-din-nou-acumuleaza-lichid-la-creier-si-este-confuz-26515-1.jpg

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost dus, sâmbătă, la Spitalul Universitar Bucureşti, după ce s-a plâns de dureri în piept şi probleme de respiraţie, medicii spunând că este vorba despre o complicaţie post-operatorie. După mai multe investigaţii, cadrele medicale de la Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni".

Iurie Darie a fost transferat, sâmbătă seară, de la Spitalul Universitar Bucureşti la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", unde în 21 mai actorul a fost operat pentru eliminarea lichidului de la creier.
Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor în condiţiile în care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinţa afecţiunii mai vechi, pentru care a fost operat, de altfel, la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni".
Iurie Darie a ajuns, sâmbătă după-amiază, la Spitalul Universitar cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie.
Potrivit medicilor, actorul a suferit complicaţie post-operatorie, acumulând în continuare lichid în creier. Actorul este confuz, însă în prezent starea sa este stabilă.
Actorul Iurie Darie va rămâne internat pentru a putea fi monitorizat, mai spun medicii.
Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost dus în 10 mai la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, iar în 21 mai a fost operat pentru a-i fi scos lichidul acumulat în zona creierului.
Iurie Darie are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în "Nepoţii gornistului" - în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum "S-a furat o bombă" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Fraţii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zâmbet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul morţii" (1999).
De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, în teatru, actorul a cucerit audienţa prin roluri memorabile în piese precum "Troilus şi Cressida", "Umbra" şi "Pălăria".
Anul acesta, în martie, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou