“Manifestul” neocomunisto-PSD-ist

Ziarul Atac, 10 noiembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
manifestul-neocomunisto-psd-ist-44245-1.jpg

Teoriile, aşa zis avangardiste, ale lui Marx şi Engels, având la bază principii filozofice precum cele enunţate de Hegel în "Dialectica", Feuerbach în critica religiei şi a idealismului hegelian, sau Adam Smith, cu celebra "Avuția națiunilor, cercetare asupra naturii și cauzelor ei", conţin o mare eroare şi o "scăpare" majoră, fapt ce le-a permis să construiască un model utopic al unei societăţi bazată pe formula "desfiinţarea proprietăţii private".

Eroarea consta în faptul că Dumnezeu, din punct de vedere intelectual, nu a creat şi nu crează oamenii egali şi în faptul că, în lipsa concurenţei, a obţinerii proprietăţii şi a garantării acesteia, nu există progres şi, în special, motivaţia care reprezintă motorul progresului. Deşi şi Marx şi Engels au fost germani, teoria lor, referitoare la unificarea proletariatului european şi crearea socialismului ştiinţific n-a avut succes tocmai în ţările cele mai dezvoltate ale lumii, cărora le era destinat modelul comunist, precum Germania, Anglia sau SUA, unde proletariatul real, cel "exploatat" de burghezie, era majoritar, ci în ţări feudale, precum Rusia, unde predomina iobăgia şi unde, teoretic (dar şi practic, cum s-a dovedit ulterior) modelul era inaplicabil.

Oricât am filozofa, în practică s-a demonstrat că fără piaţa liberă şi fără concurenta reală, nu există nici progres nici creştere a nivelului de trăi. Experienţa cu proletarii (de regulă tâmpiţi din naştere, dar înclinaţi spre oportunism), recrutaţi din păturile sărace ale societăţii (leneşi, mediocrii ca inteligenţă, nedispuşi la risc) puşi să administreze averea publică, fără o motivaţie reală şi fără o piaţă liberă, concurenţiala, consumată în ţările fost sau actual comuniste a avut ca efect pierderea "trenului" în raport cu ţările în care burghezia capitalistă "şi-a făcut de cap", exploatând la maximum proletarul şi forţând limitele umane.

Raportat la nivelul de trăi - indicatorul suprem al tuturor modelelor sociale -, comunismul a pierdut definitiv războiul, fiind aruncat, de drept, la coşul istoriei, singurii nostalgici care mai plâng după acest gen de organizare a societăţii fiind oportuniştii cărora Dumnezeu a uitat să le dea suficientă inteligenta şi care nu se pot împăca cu statutul de non-valoare şi, mai ales, de mediocritate materială.

Contrar teoriilor marxiste şi engeliste, actuala forma capitalista de organizare a societăţii nu se bazează, exclusiv pe acumulările de capital material (bani şi bunuri) ci, în primul rând, pe exploatarea şi dezvoltarea valorilor şi acumulărilor umane. O societate educată, cu un nivel intelectual ridicat, va selecta şi va impune valorile care o definesc şi care i se potrivesc, tendinţa generală fiind progresista şi nu conservatorista. Piaţa şi concurenta liberă, neîngrădite, demonstrează că, în multe cazuri, nu contează capitalul material ci cel uman, bazat pe inteligenta, acumulări intelectuale şi tehnico-științifice, care pot modifica radical balanţa.

Decalajul dintre capitalism şi comunism a fost generat exact de modul de organizare a societăţii, în pieţe libere - care au la baza proprietatea privată asupra bunurilor -, sau lipsa unei pieţe, de concurenţă liberă sau lipsa concurenţei, de progres real sau conservatorism şi de rolul statului în economie. Şi deşi s-a demonstrat că fără oeconomie de piață reală, în care sistemul social al diviziunii muncii să fie bazat pe proprietatea privată asupra mijloacelor de producție, nu există nici progres, nici şansa ca decalajul dintre România şi UE să scadă, din cauza unei "elite" oportuniste, numită clasa politica, tributara mentalităţii societăţii comuniste, care a făcut din păstrarea proprietăţii de stat (centralizată) - sub masca protejării avuţiei naţionale -, un obiectiv major, România nu numai că nu a redus decalajul faţă de UE ci l-a accentuat.

Nici o teorie economică şi cu atât mai puţin practică, nu accepta ca fiind posibil, din punct de vedere al eficienţei, modelul social bazat pe concubinajul dintre proprietatea de stat şi proprietatea privată. În condiţiile în care economia de piaţă, bazată pe proprietatea privată, are ca obiectiv principal realizarea de profit, iar aceasta înseamnă valorificarea rezultatelor producţiei, proprietatea de stat, în lipsa unei pieţe concurenţiale, este un mod conservator de valorificare a proprietăţii, exploatat exclusiv de cei care fug de concurenţă şi piaţa liberă. Or, aceasta struţo cămila, născută din mariajul "împotriva firii" dintre piaţa liberă şi valorificarea proprietăţii publice, a devenit cea mai mare frana economică a României, un fel de prelungire a comunismului, care permite situarea în vârful "lanţului trofic" social a unor specimene ce continua să se hrănească din proprietatea publică refuzând implementarea regulilor economiei de piaţă tocmai pentru că simt că le este ameninţată poziţia de impostori.

Astfel, în loc că aşa zisa clasa politică a României să fie creată de piaţă concurenţială liberă, peste 90% din "aleşii neamului" sunt produsele economiei centralizate, respectiv ale proprietăţii publice, fie ale administraţiei de stat fie ale economiei bazată pe resurse bugetare. Rar vezi în Parlamentul sau Guvernul României creaţii concrete ale economiei de piaţă bazată pe concurenta, pentru că nimeni nu este dispus să "investească" profitul realizat pe bază de competentă şi valoare reală, în "experienţe" politice falimentare.

Cei mai mulţi ajung în Parlament şi Guvern nu din rândul investitorilor privaţi - ce n-au legătură cu bugetul de stat sau proprietatea publică -, ci cei care realizează profituri uriaşe din legătura directă şi privilegiată cu bugetul public şi proprietatea publică, pe care o valorifica discreţionar, în afară pieţei concurenţiale.

Un asemenea sistem de organizare a societăţii, de tip neo-comunist, bazat pe proprietatea de stat şi un fel de capitalism de conjunctură, semi-privat, este funcţional, ca şi în cazul implementării comunismului în Rusia, întrucât gradul de naivitate şi ignoranta al cetăţeanului este compatibil cu "aspiraţiile" imposturii denumită "clasa politica", care, speculând la maximum prostia, incultura, toleranta generată de lipsa de educaţie civică şi socială şi primitivismul, îşi bat joc de 24 de ani de societatea românească. Exact pe modelul şi teoria marxistă, denunţând rolul decisiv al pieţei libere şi proprietăţii private în dezvoltarea şi progresul material al societăţii, clasa politica, pentru a se menţine la putere, continua să întreţină şi să exploateze aceeaşi categorie de cetăţeni pe care şi-a bazat şi comunismul existenta.

Cetăţenii pentru care, din ignoranţă, proprietatea privată, sub aspectul rolului ei esenţial în societate, nu înseamnă nimic şi care, ca şi în comunism, le convine statutul de asistaţi social, un statut care nu implică nici competentă, nici valoare, nici concurenta, ci pur şi simplu indolenta şi prostie. O asemenea masa fără scopuri, fără obiective sociale şi materiale, preocupată doar de prezent, este extraordinar de uşor manipulabilă cu slogane tipic comuniste, în care burghezul, ce nu face parte din "elita" proletară (aşa cum este perceput PSD şi toţi "partenerii" săi de guvernare) trebuie eliminat din societate şi, în primul rând, blocat să nu ajungă în "elită" societăţii. Pentru "asistaţii social" - cohorta de "ieniceri" a-I PSD în alegeri -, Iohannis înseamnă muncă şi valoare, principii retrograde pentru mulţi din zona bazinului electoral al aşa zisei "stângi" ce lasă impresia că ar reprezenta neo-comunismul.

Şi când ai o ţară în care mulţi sunt dispuşi să scoată toporul, la propriu, dacă nu votezi cu "stânga", iar jocurile de tip "Caritas", pentru cei mai mulţi, sunt reţeta "parvenirii" şi nu muncă, cum să nu fie demagogia cea mai redutabila arma electorală ? După ce peste 24 de ani ai lăsat impresia, tipic comunistă, că eşti apărătorul şi garantul proprietăţii publice (ba chiar ai şi reuşit, pentru că-ţi asigura, în primul rând ţie, ca politician, avantaje materiale imense), cum să nu fii votat de "proletarii" creaţi de comunism?

În aceste condiţii şi minciunile spuse de aşa zişii reprezentanţi ai stângii - care, prin definiţie sunt anti-burghezie şi anticapitalişti -, sunt şi trebuie reţinute ca fiind adevăr. Cum prostia, incultura, ignoranţă şi lipsa de informare sunt caracteristici "proletarului", ce mai contează statisticile şi realitatea ? Ce mai contează că la sfârşitul lunii septembrie, 2014, veniturile la bugetul de stat sunt de 70.702,2 milioane lei iar cheltuielile sunt de 76.043,4 milioane lei ? Dacă Ponta le vede invers, aşa trebuie să fie ! "Proletarul" şi-a primit "tainul" electoral (şoşonii şi micii) şi, indiferent ce-ar spune statisticile oficiale (am preluat cifrele din Bugetul General Consolidat publicat de Ministerul Finanţelor Publice), tot Ponta are dreptate ! Deşi deficitul bugetar este de 5.336,2 milioane lei, Ponta susţine că are excedent bugetar şi că lasă noului guvern bani în trezorerie (!!!???). N-ar trebui, aşa, pentru echilibru, să-i urăm lui Ponta să-i dea Dumnezeu să trăiască toată viaţa din excedentul bugetar care-l lăsă noului guvern iar "proletariatului" votant cu stânga să aibă canalizare, apă curentă şi W.C. în casă când se va redistribui excedentul bugetar pe care-l lăsă Ponta ?

Şi ce mai contează pentru "proletarul" alegător ca evaziunea fiscală din colectarea TVA de către stat, pentru Mafie, a ajuns la peste 73 miliarde lei anual ? Are importanţă pentru "proletar" că sub "domnia" Ponta-Voiculescu-Fenechiu-Rușanu-Chițoiu-Diaconu, România este administrată, cel puţin financiar şi din puşcarii, de Mafie şi că "Antifrauda fiscală" în loc să colecteze TVA furat de Mafie, la buget, protejează Mafia să nu le scadă "cota" de TVA colectata ? N-are importanţă, se pare, cât timp Ponta declară că este de stânga şi statul, administrat de el, are venituri mai mari decât cheltuieli.

Ce contează adevărul ? Trebuie crezut Ponta nu realitatea ! Păi, dacă eşti de stânga, stimate "proletar", de ce plăteşti 24% din orice achiziţionezi, sub formă de TVA, Mafiei arabe, italiene, greceşti, turce, kurde sau autohtone, care colectează, în locul statului aceste taxe ? Sau şi aceştia sunt "fraţii" tăi de stânga ? Tu ai şase-şapte case şi câte trei-patru limuzine de sute de mii de euro şi zeci de hectare de pământ agricol şi păduri, acumulate (comunist) din salarii bugetare, cum au "discipolii" tăi, "comunişti", în care crezi orbeşte, care în loc să-ţi protejeze averea publică, o împart la capitaliştii lacomi? Este mai "dulce" efectul minciunii decât cel al realităţii?

Şi nu-ţi mai pasă că Mafia arabă, kurda, italiană, turcă, chineză, a devenit cel mai important agent electoral al puterii, pompând milioane de euro în campania electorală, furaţi de la tine, sub formă de TVA, având promisiunea şi garanţia că vor fi lăsaţi să fure în continuare TVA colectându-l în locul statului ? Mai crezi, dragă "proletar" de profesie, că este bine şi stângist, ca din cauza unui popa lacom - de profesie "socru" -, tu să mănânci carne alterată din Brazilia şi Columbia, să bei lapte din Ungaria şi Polonia, pentru că ţi s-a dat cea mai mică subvenţie din UE, încât litrul de lapte din Polonia şi carnea din Brazilia este la jumătate de preţ faţă de cât poţi să-l realizezi tu şi-ţi îneci amarul în "cimitiroalele" care aduc Mafiei zeci de milioane de euro din neplata accizelor?

Şi stai că încă n-au venit taxele deja stabilite (o să ţi se spună că de UE, nu de ei, în urma "pomenilor" electorale către primarii ce te-au transformat în iobag) pe porcul, găinile şi vitele din bătătură şi pe bucăţica ta de teren ce-ţi asigura supravieţuirea ! Să vedem atunci dacă şoşonii, calendarele şi conservele primite pentru votul tău îţi vor echilibra balanţa ! Să vedem atunci dacă te mai crezi "proletar" şi mai crezi în "stânga" lui Ponta!

Ec. Pavel Roman

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou