Pericol de infecţie pe strada bogătaşilor

Ziarul Atac, 24 iunie 2012, Ora 21:33

  • print
  • |
pericol-de-infectie-pe-strada-bogatasilor-26662-1.jpg

¤ Bombă ecologică chiar în centrul oraşului ¤ Curtea unei bătrâne este plină ochi de gunoaie ¤ Vecinii sunt disperaţi ¤ Fotografiile sunt cât se poate de lămuritoare ¤ Bătrâna de 72 de ani se apără spunând că nu are putere să facă curăţenie ¤ Imaginea de pe strada Nicolae Gane este dezolantă

 

Un imobil aflat la câţiva metri de Judecătorul Sindic de pe lângă Tribunalul Iaşi pune în pericol zeci de locatari aflaţi pe strada Nicolae Gane, zonă care poate fi considerată rezidenţială dacă sunt luate în calcul vilele construite.

O bătrânică neajutorată, de la nr.18A, a strâns toate gunoaiele posibile şi le-a depozitat în curtea imobilului. Mirosul este înţepător, vecinii bătrânei ajungând la exasperare pentru că autorităţile nu iau măsuri. Pe lângă mirosul de urină, zeci de boarfe aruncate formeză un munte de deşeuri. Culmea este că gunoiul a îngropat caroseria unei maşini vechi, uitată de ani buni în curte. În schimb, curtea este păzită de doi câini care apără depozitul femeii.

”Sunt luni bune de când este gunoiul aici. Nu poţi respira când treci pe lângă curtea asta. M-am întâlnit cu vecina şi i-am spus să strângă gunoiul, dar nu vrea. Spune că este singură şi că nu are posibilitate. Nu s-a sesizat nimeni. Eu înţeleg că este bătrână dar trebuie strâns gunoiul din curte pentru că nu mai putem suporta”, a spus un vecin.

Mizeria din curte este în ultimul hal, fiind ilustrată în fotografiile ataşate acestui text.

”Uitaţi-vă în curtea bătrânei şi vedeţi ce dezastru este... Aţi putea locui lângă o asemnea vecină? Am rugat-o de mai multe ori să facă ceva... nici ajutorul nostru nu l-a acceptat”, a precizat alt vecin.

Alături de imobilul bătrânei stau alte familii nevoiaşe, care şi acestea sunt certate cu curăţenia.

 

Bătrâna se scuză

 

Reporterii ATAC de Iaşi  au stat de vorbă cu Rodica Rusu, în vârstă de 72 de ani. A promis că în două săptămâni va scăpa de mizeria din curte.

”Este de la ce am scos din casă pentru că mi-a plouat în casă. Nu am posibilitatea să strâng pentru că sunt singură. Am un băiat care a spus că mă ajută. Soţul meu a murit. Casa a fost a părinţilor. Îmi iau angajamentul de a face. Vreau să dau şi maşina, care este ruginită de acum. Ştiţi cumva unde să o dau la fier vechi?”, a spus Rusu.

Se pare că autorităţile nu au cum să intervină, deoarece este vorba de o proprietate privată. Doar Garda de Mediu ar putea lua vreo măsură. O variantă ar fi să se achite o factură către Salubris SA, pentru colectarea deşeurilor. Până atunci, focarul de infecţie se poate răspândi.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou