REZULTAT ÎNGRIJORĂTOR: Instituţiile UE riscă să fie afectate de corupţie

Constantin Georgescu, 25 aprilie 2014, Ora 10:30

  • print
  • |
rezultat-ingrijorator-institutiile-ue-risca-sa-fie-afectate-de-coruptie-39607-1.jpg

Procedurile decizionale netransparente și neaplicarea reglementărilor existente duc la un grad ridica tal corupției în instituţiile Uniunii Europene, potrivit unui raport prezentat joi de ONG-ul Transparency International.

"În pofida unor ameliorări la nivel general, instituţiile Uniunii Europene riscă să fie afectate de corupţie", potrivit ONG-ului.

Raportul se bazează pe analiza situaţiei în zece instituţii ale Uniunii Europene, printre care Consiliul, Comisia şi Parlementul europene.

"În ultimii ani, insituţiile europene au luat mai multe măsuri pentru a face ordine în interiorul lor, însă ele sunt fragilizate de complexitatea regulilor, complezenţă şi lipsă de monitorizare", a declarat Carl Dolan, şeful biroului european al Transparency International.

Comisia Europeană (CE) a salutat contribuţia Transparency International în menţinerea transparenţei şi repectarea normelor etice.

"Raportul recunoaşte că Comisia Europeană a totuşi adoptat o serie de măsuri pentru a reduce riscul (corupţiei) la nivelul minim", a declarat un purtător de cuvânt al CE.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou