Best Dental

REZULTAT ÎNGRIJORĂTOR: Instituţiile UE riscă să fie afectate de corupţie

Constantin Georgescu, 25 aprilie 2014, Ora 10:30

  • print
  • |
rezultat-ingrijorator-institutiile-ue-risca-sa-fie-afectate-de-coruptie-39607-1.jpg

Procedurile decizionale netransparente și neaplicarea reglementărilor existente duc la un grad ridica tal corupției în instituţiile Uniunii Europene, potrivit unui raport prezentat joi de ONG-ul Transparency International.

"În pofida unor ameliorări la nivel general, instituţiile Uniunii Europene riscă să fie afectate de corupţie", potrivit ONG-ului.

Raportul se bazează pe analiza situaţiei în zece instituţii ale Uniunii Europene, printre care Consiliul, Comisia şi Parlementul europene.

"În ultimii ani, insituţiile europene au luat mai multe măsuri pentru a face ordine în interiorul lor, însă ele sunt fragilizate de complexitatea regulilor, complezenţă şi lipsă de monitorizare", a declarat Carl Dolan, şeful biroului european al Transparency International.

Comisia Europeană (CE) a salutat contribuţia Transparency International în menţinerea transparenţei şi repectarea normelor etice.

"Raportul recunoaşte că Comisia Europeană a totuşi adoptat o serie de măsuri pentru a reduce riscul (corupţiei) la nivelul minim", a declarat un purtător de cuvânt al CE.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:58