S-a oprit Reactorul 1 de la Cernavodă

Ziarul Atac, 22 iunie 2012, Ora 18:08

  • print
  • |
s-a-oprit-reactorul-1-de-la-cernavoda-26636-1.jpg

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a oprit automat azi, la ora 11.43, din cauza unor vibraţii la un generator. Deficitul de energie, suplinit iniţial prin importuri, este acoperit acum de hidrocentrale şi de grupuri termo.

Reactorul 1 al Grupului 1 de la Cernavodă a ieşit automat din funcţiune azi la orele 11.43 ca urmare a unor vibraţii de natură necunoscută, a spus pentru ECONOMICA.NET Octavian Lohan, directorul Dispeceratului Energetic Naţional. Grupul 1 de la Cernavodă tocmai fusese repornit acum câteva zile după o revizie de o lună şi jumătate.
„Au fost nişte probleme de vibraţii la generator. Sunt nişte protecţii care sesizează problema şi se deschide brusc întrerupătorul. Acum oamenii de la Cernavodă răcesc apa grea fierbinte şi o aruncă în canal. Dacă nu pot rezolva problema până la orele 13.00, ne anunţă ca să vedem ce putem face", a spus Lohan.
Potrivit acestuia, România a trecut în doar o oră de la un export net de electricitate de 300 MW la un import de 400 MW pentru a suplini deficitul de energie electrică din ţară. Acum, la Cernavodă funcţionează doar Reactorul 2 care are o putere de 700 MW.
Cu toate acestea, potrivit datelor Transelectrica, producţia de energie de la Cernavodă s-a înjumătăţit chiar de la ora 7,40 dimineaţa.
O sursă din domeniul energetic ne-a spus că oprirea nu are nicio legătură cu partea nucleară. "E un senzor care a sesizat un nivel ridicat al vibraţiilor la un ax al unui turbogenerator şi a declanşat oprirea automată a reactorului", a precizat această sursă. Hidroelectrica a început să uzineze mai multă apă şi au intrat în funcţiune şi unele termocentrale pe lignit pentru a acoperi deficitul de producţie.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou