Şpăgi la primărie pentru un loc de parcare

Ziarul Atac, 16 iulie 2012, Ora 10:21

  • print
  • |
spagi-la-primarie-pentru-un-loc-de-parcare-27039-1.jpg

 

 ”Am ajuns să-i dau 500 de lei unui vecin ca sa nu participe şi încă 500 la primărie ca sa fiu sigur ca am să câştig licitaţia”, a spus Mihai R

 

Problema locurilor de parcare din Iaşi nici până acum nu a fost rezolvată. Goana după un loc de parcare de reşedinţă duce la conflicte inimaginabile între locatarii blocurilor. Au ajuns să ofere şpăgi angajaţilor primăriei pentru a truca licitaţiile legate de închirierea locurilor de parcare. Astfel, ieşenii sunt disperaţi şi dispuşi să plătească în plus pentru un loc de parcare în faţa blocului. Reprezentanţii primăriei susţin că aceste licitaţii sunt transparente iar rezultatul acestora nu poate fi influenţat. Reporterii ATAC de Iaşi au stat de vorbă cu câţiva ieşeni care au povestit că au ajuns să şpăguiască funcţionarii primăriei sau vecinii.

 

”Am dat 500 de lei”

 

Un locatar din cartierul Nicolina 2 a povestit cum a uns un vecin şi un funcţionar de la primărie, afacerea ajungând să-l coste 1000 lei în afară de chiria lunară care trebuie vărsată în vistieria municipalităţii. ”Asociaţia la care sunt eu a făcut o cerere către primărie pentru închirierea locurilor de parcare de reşedinţă. Fiind cam aglomerat, adică mai mulţi vecini care ne băteam pentru un loc de parcare, am ajuns să dau bani în stânga şi în dreapta. Am ajuns să-i dau 500 de lei unui vecin ca sa nu participe şi încă 500 la primărie ca sa fiu sigur ca am să câştig licitaţia”, a spus Mihai R. Se pare că varianta a mers până la urmă, pentru că a câştigat licitaţia. Avea nevoie de un loc de parcare pentru maşina primită de la firmă.

 

S-a trezit fără loc

 

Alt ieşean care a câştigat un loc de parcare în zona cartierului alexandru cel Buna a precizat că plăteşte degeaba pentru locul de parcare. ”Acum doi ani am luat un loc de parcare pe care îl plătesc lunar. Dar, am avut o grămadă de neajunsuri de când am luat locul de parcare. De multe ori am găsit locul ocupat. Am sunat şi la Poliţia Locală, au venit, au dat amenzi celui care mi-a ocupat locul, dar în zadar. Vin alţii şi ocupă. Plătesc degeaba locul de parcare ”, a declarat Gelu M.

 

Nu sunt băgaţi în seamă

 

Alt ieşean ce locuieşte în cartierul Dacia a spus că se chinuie de un an să închirieze un loc de parcare. ”Am făcut cerere la asociaţie pentru un loc de parcare în faţa blocului. Ne-a adunat mai mulţi locatari care doreau acelaşi lucru. Solicitarea a fost depusă la primărie, dar nici până acum nu a fost organizată licitaţia. Noi avem lo aici, dar trebuie amenajată pacarea ca să putem parca şi noi ca lumea maşinile”, a subliniat Marian V. 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou