5 perechi de alimente pentru o dieta usoara

Ziarul Atac, 22 august 2013, Ora 10:27

  • print
  • |
5-perechi-de-alimente-pentru-o-dieta-usoara-33515-1.jpg

Daca alegi sa pui cativa catei de usturoi alaturi de pestele gata pregatit pentru a fi bagat la cuptor, vei vedea ca rezultatul nu va fi doar un preparat minunat pentru o dieta usoara, ci si o combinatia sanatoasa pentru inima.

Andreea Raicu ne prezinta o lista foarte interesanta de astfel de perechi de alimente care pot fi integrate foarte usor intr-o dieta lejera:

1. Rosiile si avocado

Un studiu realizat de catre un grup de cercetatori de la Universitatea Purdue (Indiana, SUA) si dat publicitatii in iunie releva faptul ca fitonutrientii cum sunt carotenoidele, ce se gasesc in legume rosii, sunt absorbiti mai eficient in corp cand sunt consumati impreuna cu alimente ce contin grasimi sanatoase. Asadar, poti sa combini ingenios rosiile cu avocado, atunci cand iti faci o salata, un sandwich sau chiar un delicios sos guacamole.

2. Carnea pe gratar si rozmarinul

Carnea pe gratar este o optiune sanatoasa de dieta (daca este o carne slaba, desigur), insa din cauza fumului si a focului, risca sa "dezvolte" si niste agenti carcinogeni, care sunt vinovati de aparitia cancerului. Un studiu publicat in 2008 spune ca antioxidantii pe care ii contine rozmarinul poate sa impiedice formarea compusilor carcinogeni in momentul gatirii carnii. Asa ca...data viitoare cand faci gratar, foloseste rozmarin!

3. Ovazul si vitamina C

Daca deja combini cerelele integrale ca ovazul la micul dejun cu un pahar de suc de portocale proaspat, atunci dieta ta este pe drumul cel bun! Ovazul este un aliment bogat in acizi grasi omega 3, acid folic si potasiu, care sustin sanatatea inimii, miscorand colesterolul si pastrand arterele curate, fara cheaguri. Este demonstrat ca vitamina C scade proteina C reactiva, un indicator mai eficient pentru bolile de inima decat colesterolul.

4. Spanacul si lamaia

Lamaia nu doar schimba gustul unei salate de spanac, ci face fierul din vegetalele verzi sa fie mai rapid absorbit in corp. Daca esti vegetariana, atunci trebuie neaparat sa incerci aceasta pereche de alimente. Motivul este urmatorul: vitamina C va converti fierul de origine vegetala din spanac intr-o forma de fier asemanatoare cu cea care provine din carne sau peste. Data viitoare cand iti faci o salata de spanac, foloseste neaparat lamaie si nu otet ca sa o acresti! Te vei bucura si de alte beneficii: o energie mai mare si un sistem imunitar mai puternic.

5. Merele si strugurii rosii

Cand vrei sa-ti faci o salata de fructe, neaparat foloseste pe langa clasicele mere si cateva boabe de struguri. Merele sunt bogate in quercitina, un antioxidant care lupta impotriva cancerului si imbunatateste memoria. Insa cand merele sunt combinate cu strugurii rosii, ce contin la randul lor alt antioxidant puternic, catechina, pot inhiba formarea cheagurilor de sange si pot promova sanatatea inimii. Neaparat consuma fructe proaspete, daca iti doresti sa ai o dieta asa cum trebuie!

sursa: AndreeaRaicu.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou